Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Prinses Mxima 15 mei 2008 op werkbezoek Oranje Fonds in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, bracht vanmiddag in Amsterdam een werkbezoek aan `Van Harte Resto's' en `Bakkie in de Buurt'.

Beide initiatieven versterken de samenhang in de buurt en ontvingen in de afgelopen periode financiering van het Oranje Fonds. Dit werkbezoek was het laatste in een serie van vier bezoeken die Prinses Máxima dit voorjaar heeft afgelegd met het Oranje Fonds.

De Prinses bezocht eerst een vestiging van Van Harte Resto in buurtcentrum De Meeuw in Amsterdam Noord. Bij Van Harte staat de eetkamer als ontmoetingsplek centraal. Sinds de oprichting van deze stichting in 2005 zijn inmiddels 15 vestigingen geopend. Van Harte heeft de overtuiging dat maatschappelijke integratie, participatie en samenhang begint met de mens zelf, zijn straat en zijn wijk. Van Harte werkt samen met in de wijk actieve organisaties. Prinses Máxima sprak met de oprichter en medewerkers van Van Harte en met de maatschappelijke organisaties met wie zij in Amsterdam Noord samenwerken.

15 mei 2008


* © RVD