Modeca en K!MO kleedden Frans & Mariska Bauer in het grootste geheim

15/05/2008 15:16

Christiaan Uitgevers B.V.

PERSBERICHT 15 mei 2008

Ontwerpster Angela van der Kaay:

"Het was soms best lastig om niets te mogen zeggen!"

Enschede - Elke bruidsjapon moet natuurlijk geheim blijven voor de bruidegom, maar in het geval van Mariska Bauer was dat nog een extra uitdaging. Angela van der Kaay, ontwerpster voor bruidsmodefabrikant Modeca, ontwierp dé japon voor het showbizzhuwelijk van 2008. "Je begint aan zo'n klus alsof het een gewoon bruidspaar is. Je luistert naar hun wensen en hebt maar één doel: hen het mooiste paar van Nederland maken." Maar al snel begon de media te zoeken naar informatie over de kleding, iedereen wilde de primeur. Angela: "Wij mochten natuurlijk niets zeggen en dat was soms best lastig!"

Vrijdag 9 mei kon heel Nederland eindelijk zien in welke outfits Frans en Mariska elkaar het jawoord gaven. "De japon van de bruid was glamourous, maar met klasse", vindt Angela. "Toen Mariska voor het eerst bij mij kwam, had ze al een aantal ideeën over wat ze wel en niet wilde. Naar aanleiding hiervan heb ik een schets gemaakt. Voor mij was het belangrijk dat het accent gelegd werd op Mariska's slanke figuur en dat de trouwjurk haar 'optisch' lengte gaf." Opvallend detail: het borduren van de japon en sluier van Mariska Bauer, met maar liefst 630 Swarovski kristallen, heeft 300 manuren gekost!

(tk)Mini-kostuums

Het kostuum van Frans werd speciaal door bruidegomsmerk K!MO gemaakt. En uiteraard afgestemd op de japon van de bruid. "Voor de bruidegom is het een licht, zomers kostuum geworden, dat perfect past bij de ivoorkleurige mikadozijde van Mariska's japon én het mooie weer", legt Angela uit. K!MO maakte bovendien een uitzondering door ook voor Jan, Christiaan en Frans junior drie mini-kostuums te maken. Angela: "Het was een feest om met Mariska en Frans samen te mogen werken. Ik heb beide leren kennen als lieve en gastvrije mensen en de doorpasafspraken waren altijd erg gezellig."

Bruidsmodefabrikant Modeca en bruidegomsmerk K!MO zijn beide gevestigd in Enschede en maken kleding voor bruidsparen die, tot in het kleinste detail, op elkaar afgestemd kunnen worden. Hun collecties zijn verkrijgbaar in diverse bruidsmodezaken in Nederland, maar ook over de grens.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kimosuits.nl


Noot voor de redactie:

./././././