Politie Gelderland-Midden

19 Bekeuringen bij grootscheepse vervoerscontrole
Publicatiedatum: 15-5-2008 15:07:50

VALBURG/HERVELD - Rondom het knooppunt Valburg, waar de autosnelwegen A15 en A50 elkaar kruisen, heeft de politie donderdag een grootscheepse vervoerscontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 18 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen.

De controle was vooral gericht op alle aspecten rondom het vervoer van personen, goederen en voertuigen en was gericht op zowel de inzittenden van het voertuig, het voertuig zelf en de lading. Daarbij kwamen onder meer aan de orde overbelading, afmetingen lading en voertuig, technische staat voertuig, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading (drugs, sigaretten enz), uitrusting (o.a. illegale zenders) en personeel (diploma's, vreemdelingenwetgeving, werkgeversverklaring).

Verschillende wetgeving
Vanwege verschillende soorten wetgeving werd de controle ondersteund door medewerkers van het Korps landelijke politiediensten, Provincie Gelderland, Douane en Rijkswaterstaat. Motorrijders van de politie selecteerden te controleren voertuigen op de A15 en A50 waarna ze naar de Verbindingsweg in Herveld werden geleid.

Boetes
Daar werden 19 verschillende overtredingen geconstateerd, waaronder overbelading (5x). Een trucker kreeg een boete opgelegd van 2500 euro wegens overtreding van milieuwetgeving. Een vrachtwagencombinatie werd in beslag genomen nadat er een overbelading was geconstateerd waarvoor een boete van 600 euro werd opgelegd. De chauffeur kon de boete echter niet betalen en moest zijn combinatie laten staan. In totaal werden tussen half acht 's ochtends en twee uur 's middags 34 vrachtwagens en 14 personenauto's gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---