Artis

Amsterdam, 13 mei 2008

Persbericht

Artis breidt haar bestuur uit
Nieuwe bestuursleden aangetrokken voor uitbreidingsplannen en vernieuwingen

Per 1 juni 2008 treedt Frank de Grave aan als nieuwe bestuursvoorzitter van Artis. Naast Frank de Grave, oud-minister van Defensie en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voormalig gemeenteraadslid en wethouder van Amsterdam, wordt het Artis-bestuur verder versterkt met twee nieuwe leden. Dit zijn Kees de Boo, voorheen onder meer directievoorzitter van NS Vastgoed, en Uri Coronel, voorzitter VNO-NCW Regio Amsterdam en voorzitter van AFC Ajax.

Artis is fors aan het vernieuwen en renoveren. Bovendien staat een uitbreiding op stapel op het huidige parkeerterrein en wordt een deel van Artis een openbaar toegankelijk groen Kennisplein. De uitvoering van deze plannen is nodig om de dieren en planten de ruimte te geven en Artis als instituut van nationaal cultureel en educatief belang voor toekomstige generaties te behouden.

Voor de huidige Artis voorzitter Ruud Koedijk is de maximale bestuurstermijn van negen jaar verstreken. Ruud Koedijk stond bij zijn aantreden voor de zware opgave om Artis toekomstzekerheid te bieden. Als voorzitter heeft hij samen met de andere bestuursleden ervoor gezorgd, dat Artis nu weer stabiel is, met een financieel gezonde bedrijfsvoering en een constante groei in publieksbelangstelling. Artis staat nu voor de uitdaging haar educatieve publiekstaken en het beheer van het monumentale stadspark ook op de lange termijn te garanderen door forse investeringen. Met het oog hierop zijn de nieuwe bestuursleden aangetrokken.

Het voltallige Artis-bestuur per 1 juni 2008 bestaat uit Frank H. de Grave, Henk R. Hofstee, Edward Asscher, Pepi M. Rozendaal, Teije de Jong, Cees Vervoorn, Uri Coronel en Kees de Boo.

Frank de Grave was onder meer minister van Defensie en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarnaast vervult hij diverse andere bestuursfuncties. Met zijn aantreden als bestuursvoorzitter van Artis treedt Frank de Grave weer terug in het Amsterdamse. Hij was er ruim 14 jaar gemeenteraadslid en wethouder.

Uri Coronel heeft vele commissariaten en bestuursfuncties (vervuld). Momenteel is hij onder andere voorzitter VNO-NCW Amsterdam en Noord-Holland en lid van de Amsterdamse Alliantie. Hij was voorzitter van de commissie die recent Ajax doorlichtte, de club waar hij voorzitter van is en tevens erelid. Uri Coronel was ook een motor achter de totstandkoming van de Amsterdam Arena. Uri Coronel is sinds vorig jaar voorzitter van de Stuurgroep Artis Masterplan, die Artis ondersteunt en adviseert bij de realisatie van haar plannen.

Kees de Boo was directievoorzitter van NS Vastgoed. Hij was daarnaast onder meer directeur Vastgoed van BPF Bouw en ontwikkelde voor Aegon samen met PGGM het vastgoedbedrijf Amvest. Met Amvest ging De Boo over naar Rodamco Europe en vandaar naar NS Vastgoed. Met Kees de Boo verzekert Artis zich van expertise op het terrein van het inhoudelijk ontwikkelen in complexe omgevingen.

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, tel. 020-52 33 538 of via communicatie@artis.nl.