Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

150 kinderen strijden om eerste SSV Bokaal

Schoolsportverenigingen Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard, Schiemond, Lombardijen en het Nieuwe Westen streden om hun eerste grote prijs.

Een jaar geleden was er voor de voetballertjes geen mogelijkheid om bij een sportvereniging hun favoriete bezigheid uit te oefenen. Afgelopen woensdag speelden veel van de 150 leden van de zeven Rotterdamse schoolsportverenigingen hun eerste grote toernooi. De inzet: de eerste Schoolsportvereniging Bokaal.

De voetballers van de Schoolsportverenigingen Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard, Schiemond, Lombardijen en het Nieuwe Westen streden op het terrein van DEHMusschen om hun eerste grote prijs. Deze kinderen leven in wijken waar weinig tot geen sportverenigingen zijn. Door de schoolsportvereniging kunnen zij sinds dit seizoen hun favoriete sport via de school bij een vereniging beoefenen. Na een jaar zijn op deze manier al 320 kinderen lid van een sportclub geworden. Bijna de helft daarvan koos voor voetbal.

De voetballers krijgen op een veldje of in de gymzaal bij de school structureel training van amateurverenigingen. De voetbalverenigingen D.R.L. Spartaan 20, Bolnes, DEHMusschen en J.H.R. zorgen er wekelijks voor dat de kinderen in hun eigen woonomgeving kunnen sporten. Zodra de kinderen de basis onder de knie hebben, kunnen ze in het weekend op het complex van de vereniging meespelen in de competitie.

Het grootste deel van de woensdag aanwezige kinderen heeft nog geen competitie-ervaring. Voor hen gold de SSV Bokaal als de eerste échte wedstrijd. Het succes van het eerste toernooi voor schoolsportverenigingen, georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en de KNVB, lijkt het begin van een traditie. Marjolein Woudstra, projectmedewerker schoolsportvereniging: Vandaag zie je ruim 150 kinderen, voornamelijk uit achterstandswijken, die met groot plezier en enthousiasme met hun hobby bezig zijn. Het aantal schoolsportverenigingen neemt de aankomende jaren alleen maar toe, dus ik verwacht dat we dit in de toekomst vaker én nog groter op gaan zetten. Niet alleen voor voetbal, maar ook voor andere sporten.

Meer informatie over schoolsportverenigingen:
www.schoolsportvereniging.nl.