Gemeente Eindhoven

Persbericht 15 mei 2008, no. 135

âStuk voor stuk Nederlandse bedrijven die design op een strategische manier inzettenâ

Nominaties DME Award 2008 bekend
Ze zijn bekend, de Nederlandse nominaties voor de 2e editie van de Design Management Europe Award, kortweg DME Award 2008. In totaal 15 stuks, waarover de Nederlandse selectiecommissie zegt: âStuk voor stuk Nederlandse bedrijven en organisaties die de baanbrekende mogelijkheden van design op een strategische en succesvolle manier benutten in hun bedrijfsvoering. Opvallend daarbij is, dat ook steeds meer kleinere Nederlandse bedrijven en non-profit organisaties uitermate slim gebruik maken van design!â

De Nederlandse nominaties zijn Philips, Tom Tom, TNT Post, Intratuin, Rabobank, Robeco, Marlies Dekkers, Coffeecompany, Royal VKB, Vacuvin, Moooi, Belastingdienst, Naturalis, Routemobiel, Tendris en Vescom. Daarnaast hebben nog eens 15 andere Nederlandse bedrijven zich kandidaat gesteld.

De gemeente Eindhoven en het European Design Centre namen in 2006 het initiatief voor de DME Award. Deze prestigieuze competitie wordt ondersteund door de Europese Commissie en heeft tot doel Europese bedrijven bewust te maken van de mogelijkheden die designmanagement biedt voor bedrijven en organisaties. Dit relatief nieuwe vakgebied komt de laatste jaren steeds meer in de belangstelling te staan. Bedrijven die design op een strategische manier inzetten in hun bedrijfsvoering, zo blijkt, kunnen beter concurreren met andere bedrijven. Bij veel producten is design vaak het enige middel waarmee nog een duurzaam onderscheidend vermogen kan worden gecreëerd. De succesvolle inzet van design is meestal het gevolg van doelbewuste management-inspanningen. Europese bedrijven die hierin het beste slagen komen in aanmerking voor een DME Award. De uiteindelijke winnaars van de DME Award 2008 worden 13 oktober bekend gemaakt in Cardiff, Engeland.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00