Ingezonden persbericht


Persbericht Gemeente Doesburg

Datum: 15 mei 2008

Ontwerpstructuurplan Beinum West

Op 13 mei 2008 heeft het college ingestemd met de beantwoording van de inspraak- en overlegreacties en vervolgens het ontwerp van het structuurplan voor Beinum West vastgesteld. Met ingang van 20 mei a.s. zal op het stadhuis van Doesburg voor iedereen het ontwerp van het "Structuurplan Beinum West" ter inzage liggen.

Het ontwerpstructuurplan heeft betrekking op het gebied globaal gelegen tussen de IJssel, N338 en de bestaande bebouwing van de wijk Beinum. Het plan geeft de hoofdlijnen aan van de toekomstige ontwikkeling in het gebied, waarbij de gedachten uitgaan naar een invulling met woningbouw. Uitgangspunt is een fasegewijze ontwikkeling van de woningbouw al naar gelang de behoefte. Deze behoefte is op basis van de woonvisie vooralsnog bepaald op 200 woningen tot 2020. De bestaande agrarische bedrijvigheid maakt stapsgewijs plaats voor woningbouw of blijft gehandhaafd.

Iedereen heeft de mogelijkheid om tot/met 30 juni 2008 schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp "Structuurplan Beinum West" in te dienen. Het ontwerp ligt ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het publieksbureau is elke werkdag van 8.30 tot 14.30 geopend met uitzondering van vrijdagmiddag. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur; desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien. Daarnaast kunnen de stukken worden geraadpleegd op de website van de gemeente Doesburg (www.doesburg.nl).

Schriftelijke reacties dienen gericht te zijn aan de gemeenteraad, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer A. Putker, tel. (0313) 481371. Dit kan tot uiterlijk drie werkdagen voor de afloop van de termijn van terinzagelegging.

Einde persbericht.