Gemeente Zwolle

Ondergrondse afvalcontainers in Diezerpoort

Datum uitgave persbericht: 05/15/2008

In opdracht van de gemeente Zwolle plaatst ROVA de komende weken ondergrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval in Diezerpoort. Hiermee komt een einde aan de afvalinzameling via bovengrondse containers. De gemeente Zwolle kiest voor ondergrondse containers omdat het straatbeeld er aanzienlijk door verbetert.

De bovengrondse containers geven vaak een rommelig en vervuild straatbeeld en trekken illegale dumping en vandalisme aan. Van een ondergrondse container is alleen de inworpzuil zichtbaar; de container zelf bevindt zich onder de grond. De ondergrondse container staat daarmee netter en voorkomt stank en ongedierte. En door de container alleen voor bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting voorkomen.

De afvalpas

Op het moment dat de ondergrondse verzamelcontainers in Diezerpoort gebruiksklaar zijn, ontvangt elk huishouden een afvalpas. De ondergrondse containers zijn alleen met een afvalpas te openen. Hierdoor kunnen alleen de wijkbewoners uit het gebied waar de ondergrondse container voor bedoeld is hun afval storten en wordt voorkomen dat onbevoegden afval in de ondergrondse container dumpen.

Meer informatie

Kort voor de ingebruikname van de afvalcontainers ontvangen alle wijkbewoners een informatiebrief. Meer informatie over ondergrondse afvalcontainers is te vinden op de milieuwebsite van de gemeente Zwolle, www.afvalzwolle.nl, of op de website van ROVA, www.rova.nl. (zie links onderaan deze pagina) Bewoners met vragen kunnen contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 (of per e-mail: info@rova.nl), of met de servicelijn van de gemeente Zwolle, eenheid Wijkzaken, telefoonnummer (038) 498 33 00.