Senternovem


15-05-2008 | Drie kanshebbers voor NET-Trofee 2008

Nationale Energie Toekomst Trofee voor de bouw- en constructiesector

Onlangs koos de jury van de NET-Trofee uit dertien genomineerden drie finalisten: TNT Real Estate, gemeente Veenendaal en Oost Flevoland Woondiensten. De winnaar ontvangt de trofee op 5 juni van minister Vogelaar van VROM, tijdens het SenterNovem-evenement KansRijk.

De NET-Trofee is dé landelijke prijs van het ministerie van VROM voor energiezuinig wonen en werken. De finalisten zetten bestaande technieken en processen op een nieuwe manier in. Bovendien zijn de projecten goed navolgbaar door anderen, één van de belangrijkste criteria.

Huurder TNT investeert in duurzaamheid
In het project van TNT is het de huurder in plaats van de verhuurder die investeert in duurzame ambities. Voor de bouw van 70.000 vierkante meter groene kantoren zocht TNT een huurbaas die een duurzame exploitatie nastreeft. Triodos Bank en OVG hebben hiervoor samen een BV opgericht die zowel eigenaar als verhuurder van de gebouwen is. De jury vindt de contractvorm van TNT zeer vernieuwend en spreekt over een belangrijke `omkering in de vastgoedketen'.

Oost Flevoland Woondiensten maakt complete woonwijk energiezuinig Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten maakt een wijk met ruim tachtig woonhuizen energiezuinig. In een integrale aanpak worden de leefomgeving en de duurzaamheid van de woningen verbeterd. De woningcorporatie neemt deze ervaringen mee in toekomstige onderhouds- en renovatieprojecten.

Gemeente Veenendaal richt energiebedrijf op
De gemeente Veenendaal richtte haar eigen energiebedrijf DEVO BV op, samen met private partners. Bewoners krijgen een lagere energierekening én een betere dienstverlening: meer gelijkmatige verwarming en geen herriemakende apparatuur. Dus minder kosten en meer comfort.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

Kompas NET-Trofee 2008