Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 15-05

BERGEN OP ZOOM, 15 mei 2008

Drie aanhoudingen en ruim 6 kilo drugs

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van de aanhouding van een 29-jarige verdachte uit Bergen op Zoom heeft de politie nog twee aanhoudingen verricht. De 29-jarige man werd dinsdagmiddag in zijn auto gecontroleerd op de Jacob Obrechtlaan. De man ging er bij de controle te voet vandoor en werd op de Keldermanslaan aangehouden. In zijn auto lag bij elkaar bijna 1500 gram hennep en 150 gram cocaine. Aan de hand van de vondst stelde de politie direct een onderzoek in.

Bij huiszoeking werd in de eerste instantie niets gevonden. De verdachte bleek echter op een ander adres te wonen. Bij doorzoeking van het pand aan de Potterstraat, waar de verdachte zou verblijven, werd ruim 4,5 kilo softdrugs gevonden. Hierbij gaat het om ruim een kilo hasj en ruim 3,5 kilo hennep. Ook zijn er enkele grammen harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen ter vernietiging.

In de woning werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Delft en een 32-jarige man uit Bergen op Zoom. De twee zijn verhoord. Hierna is de vrouw in vrijheid gesteld. De man is in verzekering gesteld. Ook de 29-jarige man is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor diefstal pallets

ZEVENBERGEN: De politie hield op donderdag een 28-jarige man uit Zevenbergen aan voor diefstal van pallets. Een getuige zag twee mannen fietsen over de Provinciale Langeweg. De politie ging een kijkje nemen en sprak de mannen aan. Eén van hen was bezig met het weghalen van pallets bij een bedrijf. De ander had niets met de zaak te maken en kon gaan. De 28-jarige man is aangehouden. Hij verklaarde de pallets met toestemming te hebben meegenomen. De politie nam de pallets in beslag en zal onderzoeken waar de ze vandaan komen.

Aanhouding na bedreiging ex en vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag even na 03.00 uur een 35-jarige man uit Halsteren aan in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw en diens familie ernstig te hebben bedreigd. Ook zou hij een ruit hebben ingegooid van een bedrijf aan de Antwerpsestraatweg in verband met de onenigheid tussen de verdachte en zijn ex-vrouw. De 35-jarige vrouw uit Halsteren deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

Bestuurder bromfiets rijdt over A58

WOUWSE PLANTAGE: De politie hield op donderdag om 01.00 uur een 39-jarige man uit Oudenbosch aan. De man reed op een bromfiets over de A58 en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd de man aan blaastest afgenomen, waaruit een uitslag van 335 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een bekeuring. De man verklaarde dat hij op zoek was naar de parallelweg, maar vervolgens per ongeluk op de A58 belandde.

Man aangehouden na bedreiging met bijl

OUDENBOSCH: Op woensdag hield de politie rond middernacht een 34-jarige man uit Oudenbosch aan voor bedreiging. De man zou even daarvoor met een bijl hebben gedreigd een woning in de wijk Albano kort en klein te slaan. Hierbij waren de 31-jarige ex-vriendin en meerdere familieleden aanwezig, waaronder een kind. De woning werd bewoond door de verdachte en zijn ex-vriendin. De man kon het volgens familie niet verkroppen dat de relatie was verbroken. De verdachte is in de woning van zijn ouders, in Roosendaal, aangehouden, de bijl is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Meerdere aanhoudingen voor softdrugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagmiddag zagen politiemensen een automobilist rijden zonder gordel. Hij werd op de Jacob Obrechtlaan staande gehouden en hem werd medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg voor rijden zonder autogordel.

Bij het aanspreken van de bestuurder rook de politie een hennepgeur. Bij navraag overhandigde de bestuurder de politie 21 gram hennep. Dit is in beslag genomen te vernietiging. De 33-jarige man uit Stevenwoluwe is aangehouden en verhoord. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

De politie zag op woensdagavond wederom een auto rijden op de Jacob Obrechtlaan. Eén van de passagiers droeg geen gordel en de politie gaf de bestuurder een stopteken. Bij het aanspreken van de inzittenden rook de politie een henneplucht. In de auto werd 23 gram softdrugs gevonden. De drugs zijn in beslag genomen en de drie inzittenden, een 22-jarige vrouw uit Willebroek, een 29-jarige man uit Antwerpen en een 28-jarige man uit Willebroek, zijn aangehouden. Ze zijn na verhoor en betaling van een bekeuring van 100,- in vrijheid gesteld.

Auto weg bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Bij een woninginbraak aan de Parallelweg is in de nacht van woensdag op donderdag een auto weggenomen. De daders braken via de achterdeur in en doorzocht de benedenverdieping. Met behulp van de sleutels namen de inbrekers een zwarte Audi S8 mee met kenteken 39-FV-RP. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Borchwerf-Zuid. Een 26-jarige vrouw was in hun owning mishandeld door haar 26-jarige echtgenoot. De vrouw verklaarde door haar man in het gezicht te zijn geslagen. Ze hield hieraan een verwonding aan haar lip over. Ook verklaarde de vrouw eerder te zijn mishandeld door de man. De vrouw belde na de mishandeling de politie en deed aangifte. De verdachte werd onder verzet aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg