Stadsdeel Amsterdam Centrum


Oostenburgereiland wordt aantrekkelijke werkplek

15 mei 2008

Het Oostenburgereiland moet een aantrekkelijk gebied worden voor bedrijven met een creatieve inslag. Om dit mogelijk te maken heeft stadsdeel Centrum een Masterplan ontwikkeld.
impressie: MaxWan
Het Masterplan 2008 Oostenburgereiland is opgesteld in opdracht van Heijmans Vastgoed B.V., in nauwe samenwerking met stadsdeel Centrum. Het plan vormt de basis voor de ontwikkeling van de gronden op het Oostenburgereiland (eigendom van Heijmans) én is de basis voor het bestemmingsplan Oostelijke Eilanden.

Ambitie
Het Masterplan bevat een programma van eisen waaraan de toekomstige bebouwing op het eiland moet voldoen en de daarin gewenste functies. De wens van het stadsdeel is om het Oostenburgereiland te ontwikkelen als creatief bedrijventerrein. Het Oostenburgereiland zal een geweldige plek worden voor media- & entertainmentbedrijven, creatieve zakelijke dienstverlening, de kunsten en horeca. Het stadsdeel verwacht dat het Oostenburgereiland straks een bijzondere en zeer inspirerende werkplek van de binnenstad wordt, aldus dagelijks bestuurder en portefeuillehouder Economische Zaken Erik Koldenhof. Van oud Stork-industrieterrein naar hip en dynamisch: helemaal van de 21ste eeuw!.

Geen woningen
Er komt geen woonfunctie voor in het plan: de huidige bedrijvigheid blijft gehandhaafd. De ontwikkeling van de Van Gendthallen (eigendom van Het Oosten) is niet in de plannen opgenomen; hiervoor is in april 2007 al een aparte visie opgesteld. Omwonenden en andere belanghebbenden worden binnenkort uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in juni. We houden u daarvan op de hoogte. Bedoeling is dat het Masterplan in de zomer wordt vastgesteld. In het kader van het bestemmingsplan Oostelijke Eilanden zal eind 2008 gelegenheid zijn voor inspraak.