AutoRai

Onderscheidingen voor Toyota bij de International Engine of the Year Awards 2008

(5/15/2008)
De excellente technologie van Toyota is tijdens de International Engine of the Year Awards 2008 bekroond met twee eerste prijzen. Dit resultaat kan worden toegevoegd aan de indrukwekkende lijst van prestaties die Toyota al heeft behaald in de competitie, met een totaal aantal van 19 titels sinds de awards in 1999 voor het eerst werden uitgereikt.

Green Engine of the Year â Toyota Hybrid Synergy Drive^(TM) Toyota Hybrid Synergy Drive^(TM), de hybride motor van de de Prius, is uitgeroepen tot Green Engine of the Year. Het is een van de succesvolste motoren in de geschiedenis van de awards. Hij is maar liefst 10 keer bekroond, onder andere met de titel International Engine of the Year in 2004.

De jury bevestigde met hun oordeel het feit dat deze motor wereldwijd toonaangevend is als het gaat om lagere emissies zonder daarbij concessies te doen aan de uitstekende prestaties. Hybrid Synergy Drive^(TM), waarbij een conventionele 1,5 liter benzinemotor wordt gecombineerd met een compacte maar krachtige elektromotor, geeft de Prius een ongeëvenaarde combinatie van lage emissies en een zuinig brandstofverbruik. Deze auto heeft een gecombineerde CO2-uitstoot van slechts 104 g/km en een brandstofverbruik van 4,3 l/100 km (gecombineerde cyclus).

Sub-1.0 Litre Engine of the Year â Toyota 1.0 VVT-i De lichte en compacte 1,0 liter VVT-i motor van Toyota is voor de tweede keer op rij winnaar in de Sub-1,0 liter-categorie. De 3-cilinder benzinemotor, waarmee de AYGO en de Yaris zijn uitgerust, werd door de jury geroemd om zijn soepele, vlotte karakter en intelligente ontwerp.

De Engine of the Year wordt gekozen door een panel van 65 befaamde autojournalisten uit 32 landen wereldwijd. De winnaars van 2008 werden op 7 mei bekendgemaakt tijdens een huldiging op de Engine Expo 2008 in Stuttgart.