Gemeente Rotterdam

Rotterdamse topstudenten maken ook dit jaar weer kans op een topappartement voor een huurprijs van 400 euro.

Studenten aan de Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool InHolland en Codarts die dit jaar afstuderen ontvangen donderdag 15 mei een e-mail van wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) waarin hij hen oproept zich in te schrijven voor deze actie. Met de actie wil de wethouder Rotterdam op de kaart zetten als aantrekkelijke woonstad voor afgestudeerden.

Criteria De Hoge Heren
Er zijn onder andere appartementen beschikbaar gesteld in De Compagnie, de Schiecentrale en de Hoge Heren. Om in aanmerking te komen voor de topappartementen is ten opzichte van vorig jaar een nieuw criterium toegevoegd. De student moet naast goede prestaties een aantoonbare binding hebben met Rotterdam. Elke onderwijsinstelling beoordeelt zelf welke studenten in aanmerking komen voor een appartement.

Grote korting
De normale huurprijs van de topappartementen bedraagt circa 1.200. Er wordt een korting mogelijk gemaakt van circa 800 per appartement door een gezamenlijke investering van de gemeente, verhuurders (PWS, Vesteda, Amvest, ING Real Estate en Manhave) en ontwikkelaars (LSI Project Investement, OVG projectontwikkeling, Dura Vermeer Bouw en Bouwfonds MAB Ontwikkeling). Op 4 juli 2008 worden de 15 winnaars van de topappartementen bekendgemaakt. Uiterlijk 1 september 2008 moeten de afgestudeerde topstudenten hun appartement betrekken.

Jaarlijkse actie
Vorig jaar is de actie voor het eerst gehouden. Vanwege het grote aantal aanmeldingen van studenten is besloten om deze actie jaarlijks terug te laten keren. Om de talenten, die wel voldoen aan de criteria maar op 4 juli buiten de boot blijken te vallen, te behouden voor de stad geeft Stadswonen deze afgestudeerden de mogelijkheid om met voorrang te reageren op het nieuwe wooncomplex aan de Snellinckstraat.

De actie sluit aan bij de doelstelling van Rotterdam om een aantrekkelijke woonstad te zijn voor iedereen, jong en oud, student en starter.

De Schiecentrale

Bron: Bestuursdienst, 15-05-2008