Gemeente Lelystad

Extrabijdrage-campagne wegens succes herhaald

De campagne waarmee mensen die het nodig hebben worden aangezet tot het aanvragen van extra bijdragen wordt wegens succes herhaald.

Na evaluatie blijkt dat steeds meer mensen en intermediaire hulpverlenende organisaties in Lelystad weten welke regelingen er zijn. Daardoor kunnen zij bijzondere bijstand en andere bijdragen, hulp of ondersteuning aanvragen.

Anonieme informatielijn

De campagne werkt goed omdat de cirkel rond is; op het moment dat burgers kennis nemen van de campagne en interesse hebben voor een eventuele extra bijdrage of andere regeling, nemen zij contact op met de gratis Anonieme Informatielijn: 0800-4443330 - die speciaal is ingericht om mensen anoniem vragen te laten stellen over regelingen en wordt hun vraag in behandeling genomen.

De vragen lopen uiteen van een verzoek om de Regelingenroutekaart tot het aanvragen van bijzondere bijstand voor een wasmachine, een reiskostenvergoeding voor het bezoeken van zieke gezinsleden tot een aanvraag voor schuldhulpverlening. In week 10 hebben 212 mensen inmiddels naar de gratis Anonieme Informatielijn gebeld. En dat is vrij veel voor een indirecte communicatiecampagne waarbij de ontvanger van informatie feitelijk onbekend is.

Regelingenroutekaart

De intermediaire hulpverleners zijn vanaf het begin geïnformeerd overj de campagne en dat is merkbaar aan de betrokkenheid. Woningcorporatie Centrada en het MDF blijken naast de Stadswinkel van de gemeente Lelystad sterk bij te dragen aan het verspreiden van informatie over de regelingen. En de Regelingenroutekaart is dan ook een veelgebruikte brochure in de voorlichting. Allerlei organisaties nemen zelf initiatieven om het foldermateriaal verder te verspreiden onder de doelgroepen.

Buurtvoorlichters

Naast de TV-spots, brochure, freecards, de posters, de brief over de Anonieme Informatielijn en de bijeenkomsten voor intermediaire hulpverleners hebben ook de Buurtvoorlichters een belangrijke rol gespeeld bij het verspreiden van de boodschap: Een extra bijdrage...? Mooi meegenomen. Vanaf 26 november tot heden hebben de buurtvoorlichters huis aan huis in de Zuiderzeewijk en de Atolwijk mensen bezocht om hen te attenderen op de Regelingenroutekaart.
---