Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 15 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 15-05-2008

Auto's in brand

Zaandam, donderdag 15 mei 2008, 03.45 uur

De politie onderzoekt de oorzaak van de autobranden die in de nacht van woensdag op donderdag ontstonden aan de Middellandse Zee in Zaandam. Vier auto's zijn door brand beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit en doet forensisch onderzoek. Het wijkteam roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Winkeldievegge

Purmerend, woensdag 14 mei 2008, 16.26 uur

Een 58-jarige vrouw is in een supermarkt aan het Leeuwerikplein betrapt op het stelen van een pakje sigaretten. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar ze in een verklaring aangaf inderdaad de sigaretten gestolen te hebben. De vrouw is met een proces-verbaal heengezonden.

Poging tot oplichting

Zaandam, woensdag 14 mei 2008, 16.40 uur

Een 84-jarige mevrouw uit Zaandam dreigde het slachtoffer te worden van oplichting. Een man, gekleed in een jas van TNT kwam aan de deur en verzocht haar om een klein bedrag te pinnen via een mobiel apparaat. De vrouw kreeg argwaan en begon kritische vragen te stellen. De man was daar niet van gediend en verdween. In de afgelopen maanden is deze methode van oplichting vaker toegepast.

Mishandeling op veerpont

Zaandijk, woensdag 14 mei 2008, 21.20 uur

De politie heeft een 28-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden op verdenking van mishandeling. De mishandeling vond plaats op de veerpont over de Zaan. Volgens een getuige schopte de vrouw zonder enige aanleiding een hond van een medepassagier. Een 19-jarige vrouw uit Zaandam die het tafereel aanschouwde en de verdachte aankeek kreeg onverwacht een vuistslag in het gezicht. De schipper hield de veerpont drijvende op de Zaan totdat de politie arriveerde. De vrouw is aangehouden, maar ontkent alle beschuldigingen.

Inbraken in Wormer

Wormer, donderdag 15 mei 2008, 08.38 uur

De politie onderzoekt twee inbraken in Wormer. In de Dorpsstraat en Tuinstraat kwamen inbrekers binnen door het forceren van een raam. De dieven stalen diverse bankpassen, mobiele telefoons en een creditcard. De afdeling Forensisch Onderzoek van de politie heeft in beide woningen gezocht naar sporen.

Hennepplantage in Purmerend

Purmerend, dinsdag 13 mei 2008, 15.37 uur

De politie heeft woensdag een 55-jarige Purmerender aangehouden in verband met het houden van een hennepplantage in zijn woning in Overwhere-Noord. De politie ontdekte de plantage na een melding van wateroverlast, een dag eerder. De bewoner verklaarde later dat hij bij het vullen van een reservoir voor de irrigatie van de planten vergeten was de kraan dicht te draaien.

Man gestoken op kermis

Purmerend, 14 mei 2008, 21.30 uur

De politie doet onderzoek naar de toedracht van een steekincident op de Koemarkt waarbij een 20-jarige Amsterdammer gewond is geraakt. Op de kermis ontstond woensdagavond rond 21.30 uur ruzie tussen vermoedelijk twee groepen jongeren uit Purmerend en Amsterdam. Nadat de Amsterdammer om nog onduidelijke redenen werd gestoken is hij een horecagelegenheid ingegaan, waar hij de komst van de ambulance afwachtte. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen en verkeert buiten levensgevaar. De politie surveilleerde al op de kermis en was snel op de plaats van het incident. Er waren zo'n 300 personen op de kermis. Verschillende personen waarvan de politie vermoedde dat zij meer wisten wilden ontkomen en probeerden zich tegen het bevoegd gezag te richten. De politie verzoekt getuigen die nog niet zijn gehoord zich te melden via 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.