Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15-05

TILBURG, 15 mei 2008

Winkeldievegge loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 17.15 uur bij een supermarkt op het Korvelplein een 33-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Mederwerkers zagen dat de vrouw in de winkel enkele goederen in de kar onder een boodschappentas verstopten. bij de kassa rekende ze enkele goederen af en verliet vervolgens de zaak. Buiten spraken de medewerkers haar aan en confronteerden haar met de diefstal. Gealarmeerde agenten namen haar over. Op het bureau bekende ze de diefstal.

Fietser verdwijnt in "gat" wegdek

TILBURG - Kort na middernacht kreeg een 19-jarige inwoner uit Tilburg de schrik van zijn leven nadat hij in een gat in het wegdek was gevallen. De jongen fietste over het fietspad van de Gilzerbaan in de richting van Tilburg. Voorbij de kruising met het Bels Lijntje zag hij over de volle breedte van het fietspad een plas water. Op het moment dat hij daar doorheen fietste, viel hij in een diep gat en ging kopje onder. Het lukte de hem zelfstandig en ongedeerd het gat uit te klimmen. Echter zijn fiets was verdwenen. Gewaarschuwde agenten troffen hem doorweekt aan op het fietspad. De gemeente werd in kennis gesteld. Een medewerker stelde direct die ter plaatse een onderzoek in. Oorzaak betreft een vermoedelijk gesprongen waterleiding. Het gat waarin de fietser gevallen was werd na het ingestelde onderzoek een krater van ongeveer twee bij twaalf meter met een geschatte diepte van twee meter. Het gat werd in opdracht van de gemeente afgezet met hekken en verwijzingsborden. De herstelwerkzaamheden vinden vandaag plaats.

Politie arresteert Tilburger voor poging diefstal met geweld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 17.00 uur in de Poststraat een 55-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 51-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd nadat hij aangesproken werd over zijn gedrag.

Agenten van het team Binnenstad zagen gistermiddag in de Poststraat dat de verdachte interesse toonde in geparkeerde fietsen. Tijdens het aanspreken zagen de agenten dat de man een mes in zijn broeksband had. Hierop is hij door de politie aangehouden. Kort na zijn aanhouding ontvingen dezelfde agenten een melding van een bedreiging in de Boomstraat. Een 51-jarige Tilburger meldde woordelijk bedreigd te zijn door een man en gaf daarbij het signalement. Dit signalement kwam overeen met de man die zojuist aangehouden was. Onderzoek wees uit dat de verdachte ook in de Poststraat interesse toonde in geparkeerde fietsen. De 51-jarige man zag dit en sprak hem daarover aan waarna de bedreiging volgde.

Politie houdt minderjarige aan voor diefstal bromfiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 13.00 uur op het bureau aan de Ringbaan Zuid een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 05 mei jl. een bromfiets te hebben ontvreemd uit een stalling bij het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De verdachte is in verzekering gesteld.

De eigenaar van de bromfiets, een 62-jarige inwoner uit Tilburg had op 05 mei jl. rond 19.00 uur zijn bromfiets geplaatst in de onbewaakte stalling bij het Elisabeth Ziekenhuis. Een uur later ontdekte hij dat zijn bromfiets ontvreemd was. De beveiligingsdienst van het ziekenhuis werd geinformeerd. In samenspraak met de politie werden camerabeelden veiliggesteld. Onderzoek leidde naar de 14-jarige jongen die de diefstal op het bureau bekende.

Vriend mishandelt vriendin stelselmatig

TILBURG - De politie heeft gisterochtend om 10.30 uur in zijn woning in Tilburg een 53- jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer, een 61-jarige Tilburgse vrouw, liep een schedelfractuur op. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de man zijn vriendin met een tafelpoot meerdere keren tegen het hoofd. Het lukte het slachtoffer te vluchtten waarop ze contact zocht met haar familie die de politie inschakelde. Onderzoek wees uit dat de vrouw stelselmatig mishandeld is door de verdachte.

Auteur: Inge Rijgersberg