Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg: "Zet woorden om in daden"

Nieuwsbericht | 15-05-2008

Minister Verburg van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opende gisteren in New York één van de discussies met het thema 'The way forward'. De discussie had plaats tijdens de conferentie van het internationale comité voor duurzame ontwikkeling (Commission on Sustainable Development of CSD) van de Verenigde Naties. De thema's die daar aan bod kwamen, waren landbouw, plattelandsontwikkeling, land, droogte, verwoestijning en Afrika.

"Laten we de woorden van het standbeeld van de verenigde Naties, dat buiten staat, serieus nemen. Maak van zwaarden ploegscharen, zet woorden om in daden, daarom zijn wij hier. Samen kunnen wij verzekeren dat onze gezamenlijke aspiraties voor de implementatie van een fundamenteel andere landbouwpolitiek en groene economie realiteit kunnen worden voor het welzijn van onze kinderen", aldus Verburg.

Verburg sprak verder voor het netwerk van vrouwelijke ministers voor landbouw. Ook hield zij toespraken over de hoge voedselprijzen en over het grote belang om met verschillende organisaties van de Verenigde Naties samen te werken.
Minister Verburg van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) spreekt op 14 mei 2008 het Comité voor Duurzame Ontwikkeling (CDO) toe (foto: Verenigde Naties)

Zie ook


* Persbericht Minister Verburg spreekt het Comité voor Duurzame Ontwikkeling toe

* Toespraak bij het thema The Way Forward van het internationale comité voor duurzame ontwikkeling in New York