Abvakabo FNV luidt noodklok over wantoestanden in TBS-kliniek

15/05/2008 17:21

ABVAKABO FNV

Vakbond Abvakabo FNV is onthutst over de wantoestanden in TBS kliniek Oldekotte in Rekken. Al drie jaar lang klaagt het personeel over de veiligheid en de krappe bezetting. Nu is de maat vol. De bond eist spoedoverleg met de raad van bestuur. De ondernemingsraad heeft het vertrouwen in de raad van bestuur opgezegd.

De bond en de ondernemingsraad verwijten hun bazen onbehoorlijk bestuur en vinden dat de veiligheid van de werknemers in het geding is als gevolg van grote personeelstekorten. Ook de cliëntenraad heeft inmiddels in een boze brief laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de directie van de kliniek.

Bestuurder Tiny Tulner van Abvakabo FNV vindt de situatie in Oldenkotte alarmerend. 'Het is goed dat er nu eindelijk iets gebeurt, want deze kwestie sleept al drie jaar. de kliniek is niet veilig, voor personeel en voor clienten, er vallen gewonden. Baliemedewerkers worden ingezet als sociotherapeut, er zijn bezettingsproblemen en ga zo maar door. Hoogste tijd dat er wat gaat veranderen, want dit kan zo niet langer.'








ABVAKABO FNV