Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Polen en Oost-Europeanen in Rotterdam

* Doelstelling Rotterdam Climate Initiative te hoog
* Wijkgebouw Kamelia

* Keuzevrijheid voor klanten van de gemeentelijke overheid
* Wachtlijsten Kredietbank

donderdag, mei 15, 2008

Openbaar vervoerverbod voor raddraaiers

Vanaf 1 juni geldt op tramlijn 2 een toegangsverbod voor iedereen die zich op die tramlijn misdraagt. Leefbaar Rotterdam ziet hiermee een wens in vervulling gaan. Al in oktober vorig jaar drong Leefbaar Rotterdam raadslid Marianne van den Anker hier bij het stadsbestuur op aan.

Van het stadsbestuur verwacht ik dat zij hufters het recht om te reizen met het OV ontneemt, aldus Van den Anker in de raadsvergadering van 18 oktober vorig jaar. Helaas wilde het college hier toen nog niet aan, ondanks het feit er al veel berichten waren over overlastgevende jongeren in het openbaar vervoer. Er waren nog meer incidenten voor nodig om het college te overtuigen van de noodzaak van deze maatregel.

Marianne van den Anker is verheugd dat het college nu alsnog dit idee van Leefbaar Rotterdam gaat uitvoeren. Wat haar betreft geldt de maatregel niet alleen voor tramlijn 2. Het toegangsverbod zou moeten gelden voor alle tram-, metro- en buslijnen. We kijken daarom uit naar de bespreking van de maatregel. Leefbaar Rotterdam zal dan voorstellen om de maatregel uit te breiden. We moeten niet opnieuw gaan wachten op extra incidenten voordat we dat gaan doen. De bespreking zal waarschijnlijk begin juli plaatsvinden.

Klik hier voor het bericht van oktober vorig jaar

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Rotterdam

Klik hier voor de raadsvergadering van 18 oktober 2007