Waterschap Rivierenland

Zwemverbod De Zeelt bij Kekerdom

Waterschap Rivierenland heeft in overleg met de gemeente Ubbergen een zwemverbod ingesteld voor De Zeelt, een waterplas nabij Kekerdom. Het water in deze plas is mogelijk vervuild door afvalstoffen die daar illegaal zijn gestort. Het terrein rondom de plas is afgesloten en alleen voor belanghebbenden toegankelijk.

Het zwemverbod dat nu is uitgevaardigd voor De Zeelt is een vervolg op een justitieel onderzoek dat op 23 april door Justitie is gestart naar het illegaal storten van onder meer puin in deze waterplas. Dit onderzoek is in handen van het Functioneel Parket te Zwolle. Waterschap Rivierenland doet het onderzoek naar de mogelijke effecten van de afvalstort op de kwaliteit van het water en waterbodem. De uitkomsten van het onderzoek worden over een á twee weken verwacht. Tot dan blijft het zwemverbod in ieder geval gehandhaafd. Het waterschap adviseert eigenaren van honden om hun huisdieren niet in de plas te laten zwemmen.
De Zeelt is geen officiële zwemplas, maar wordt bij mooi weer veel bezocht door zwemmers.

De toegang tot het terrein rondom de plas is voorlopig afgesloten met prikkeldraad en hekwerk. Belanghebbenden die op het terrein moeten zijn, kunnen de sleutel verkrijgen op het gemeentehuis van de gemeente Ubbergen.

© Waterschap Rivierenland - Proclaimer

Naar boven