Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

125 jaar spoorlijn Tiel-Arnhem

15 mei 2008
Gratis reizen op jarige spoorlijn
voor 65+ers en kinderen t/m 11 jaar

125 jaar
De spoorlijn Tiel - Arnhem bestaat 125 jaar. Een jubileum dat een feestje waard is! De gemeenten Neder-Betuwe, Arnhem, Tiel en Overbetuwe, provincie Gelderland, vervoerder Syntus en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen grijpen deze verjaardag aan om de spoorlijn extra onder de aandacht van de inwoners in Rivierenland te brengen.

125 dagen acties
125 dagen lang - van 16 mei t/m 16 september - zijn er verschillende acties.
Inwoners van 65 jaar en ouder en inwoners tot en met 11 jaar (vergezeld door een betalende volwassene) die in de gemeenten Arnhem, Tiel, Overbetuwe en Neder-Betuwe wonen, reizen drie maanden lang gratis op het spoor tussen Tiel en Arnhem in de treinen van Syntus. Doel van deze actie is om reizigers kennis te laten maken met het openbaar vervoer en reizigersgroei te creëren.

Kaart thuisgestuurd
Rond 16 mei ontvangen alle 65+ers en kinderen tot en met 11 jaar van de gemeente een kaart thuis met een gratis vervoerbewijs dat geldig is tot en met 16 september 2008.

Kaart niet ontvangen?
Geen post ontvangen en bent u 65 jaar of ouder of ben je 11 jaar of jonger?
Bel even naar de gemeente (0488-449900) of mail naar: info@nederbetuwe.nl

Stations en hun omgeving
In het afgelopen jaar is met subsidie van de provincie door de gemeenten geïnvesteerd in de stations en de stationsomgevingen in Zetten-Andelst, Hemmen-Dodewaard, Opheusden, Kesteren en Tiel. In Tiel zijn het busplein en de fietsenstalling (ProRail) vernieuwd.

Artistieke film
Door kunstenaar Marcel Kronenburg is een artistieke film over de treinreis op dit traject gemaakt. Deze film wordt de komende jaren vertoond op schermen die bij de stations zijn geplaatst.

Fototentoonstelling
Tot 16 september is in restaurant Buitensporig in Tiel de Fototentoonstelling `125 jaar spoor Tiel - Arnhem' te zien.

Special `De Gelderlander'
Dagblad De Gelderlander brengt op 16 mei een speciale editie uit over het 125-jarig bestaan van de spoorlijn.

Website
Wil je meer weten? Ga naar de actiewebsite www.beleefdetrein.nl

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe