Gemeente Langedijk


15 mei 2008

Koninklijke Onderscheiding voor Henstra

Op donderdag 15 mei is de heer ir. Rauke Henstra (62) uit Langedijk koninklijk onderscheiden. Door de minister van Economische Zaken, mevrouw Van der Hoeven, werden hem de versierselen opgespeld die horen bij zijn bevordering tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Henstra begon zijn loopbaan in 1973 bij Koninklijke Hoogovens. Onder zijn leiding heeft het staalbedrijf in IJmuiden een toppositie bereikt. Zijn visie, vakmanschap en focus op technologische innovatie dragen er tot op de dag van vandaag toe bij dat het staalbedrijf in IJmuiden wereldwijd wordt beschouwd als "best in class".

Vanaf 2004 gaf Henstra leiding aan de Divisie Strip Products en was hij lid van de Board van Corus Group. Met de vorming van de Tata Steel Group in 2007 is Henstra lid geworden van het Joint Executive Committee en is hij COO (Chief Operating Officer) van Corus.

Henstra heeft een aantal maatschappelijke functies bekleed die gericht zijn op de economische en sociale ontwikkeling van Nederland en de regio IJmond. Zo was hij lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Zeehaven IJmuiden, lid van de Raad van Toezicht van Heliomare en lid van de Raad van Commissarissen van Stormvogels Telstar.

Zijn grote kennis van het bedrijf en zijn menselijke manier van leidinggeven maken hem tot een markante en door de Corus medewerkers zeer gewaardeerde bestuurder.