Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Start Fietsbalans in Uithoorn

15 mei 2008 print
Op 15 mei is de meetdag voor de Fietsbalans in Uithoorn gestart. Maarten Levenbach wethouder vervoer en, coördinerende wethouder Milieu, gaf officieel het sein voor de meetdag door op de meetfiets te stappen. Raadslid Ria van Zijl, fractievoorzitter GroenLinks, gaf de wethouder een duwtje in de juiste richting. De Fietsbalans is door GroenLinks onder de aandacht gebracht bij de raad.

De Fietsbalans Uithoorn bestudeert de ontwikkeling van het fietsklimaat en de effectiviteit van het fietsbeleid. De volgende elementen worden door de meetfiets onderzocht: fietsroute netwerk en meting van de lucht- en geluidskwaliteit. Ook gezondheidsaspecten worden meegenomen. De plaatselijk fietsbond heeft een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot fietsparkeren en stallingmogelijkheden. Een telefonisch onderzoek wordt gedaan naar de fietstevredenheid in de gemeente.

Rapportage

Het onderzoek in Uithoorn wordt vergeleken met gemeenten van gelijke grote. De Fietserbond heeft aangegeven dat zij in het 1^ste kwartaal van 2009 met een rapportage kunnen komen.

Wethouder Maarten Levenbach krijgt duwtje van raadslid Ria Zijlstra

Wethouder Maarten Levenbach krijgt duwtje van raadslid Ria Zijlstra

Wethouder Maarten Levenbach en raadslid Ria Zijlstra bekijken aandachtig de meetfiets van de Fietsersbond met Piet van der Linden (Fietersbond).

Wethouder Maarten Levenbach en raadslid Ria Zijlstra bekijken aandachtig de meetfiets van de Fietsersbond met Piet van der Linden

^