Gemeente Dirksland


Cijfers over bevolking en wonen digitaal op te vragen

De provincie Zuid-Holland heeft op 15 mei de Cijferwijzer Bevolking en Wonen gelanceerd. De Cijferwijzer geeft inzage in het provinciale cijfermateriaal over bevolkingssamenstelling, woningbouwvoorraad en woningplanning.

Via de provinciale website kan informatie worden opgevraagd en kunnen eenvoudige analyses worden gemaakt per gemeente, regio en provincie.

Via de Cijferwijzer kan met enkele muisklikken informatie worden opgevraagd over bijvoorbeeld geplande woningbouw of bestaande woningen. Ook kunnen verschillende onderwerpen gecombineerd worden en kan de gebruiker zelf eenvoudige analyses uitvoeren. Het resultaat wordt in overzichtelijke tabellen, grafieken en kaarten weergegeven. De Cijferwijzer Bevolking en Wonen is voor iedereen toegankelijk, maar vooral interessant voor studenten, ondernemers en professionals in de Ruimtelijke Ordening.

Het cijfermateriaal uit de Cijferwijzer is voor een deel het resultaat van provinciaal onderzoek en analyse, zoals de bevolkingsprognose en woningbehoeftenraming, en voor een deel afkomstig van externe bronnen (zoals het CBS en ministerie van VROM). De provincie beheert en analyseert al jaren cijfers over de bevolking en wonen in Zuid-Holland. Net als veel andere overheden werkt de provincie hard aan het digitaliseren van processen en producten.

Klik op http://www.zuid-holland.nl/cijferwijzer