Woonbond


15-05-2008

CDA moet hypotheekrente bespreken

Het CDA moet de discussie over de hypotheekrenteaftrek aangaan. Angst voor electorale schade weerhoudt de partij ervan naar oplossingen te zoeken voor het enorme maatschappelijk probleem van de compleet vastgelopen woningmarkt. Dat zei Willem van Leeuwen, voorzitter van de koepel van woningcorporaties Aedes en CDA-lid, dinsdagavond op een CDA-bijeenkomst in Amersfoort.

Op de bijeenkomst werden de contouren geschetst van het programma waarmee het CDA de verkiezing van 2011 in wil gaan. Van Leeuwen kreeg bijval uit de zaal. Aanwezige CDA-toppers zoals fractievoorzitter Pieter van Geel wilden er niet op ingaan. We hebben in het coalitieakkoord afgesproken dat we van de hypotheekrenteaftrek zullen afblijven. We hebben een contract met de kiezer, aldus Van Geel.

Volgens Van Leeuwen wordt de overstap van huur naar koop steeds moeilijker. Er valt voor de burger niks te kiezen op de woningmarkt, dat kan het CDA toch niet laten gebeuren?

De komende maanden trekt de partijtop van het CDA door het land om van de leden te horen wat zij in het verkiezingsprogramma willen hebben. De woningmarkt is een van de themas die op de lijst staan, maar de aftrek van hypotheekrente blijft voor de top van het CDA onbespreekbaar. (Bron: Volkskrant, 14 mei).