Waterschap Vallei & Eem

Onderzoek naar vis uit vijver bij De Grote Pekken in Veenendaal

In de vijver bij De Grote Pekken in de wijk Engelenburg in Veenendaal is dode vis gevonden met afwijkingen op de huid. Waterschap Vallei & Eem laat de vis momenteel onderzoeken. Nog niet bekend is wat de oorzaak is van de afwijkingen.

Onderzoek

Onderhoudsmedewerkers van Waterschap Vallei & Eem en leden van visvereniging `De Rietvoorn' hebben de dode vissen eind vorige week gevonden in de vijver bij De Grote Pekken. De vis heeft afwijkende gekleurde stippen (oranje, paars en wit) op de huid. Het waterschap heeft de dode vissen laten onderzoeken door ID-Lelystad. Dit onderzoeksinstituut kon geen oorzaak vinden. Daarom heeft het waterschap vanochtend levende vis met de huidafwijkingen gevangen: een aantal grote brasems en een zilt. Deze vissen worden momenteel onderzocht door het onderzoeksinstituut. De onderzoeksuitslagen worden begin volgende week verwacht.

Extra alert

Het waterschap is extra alert rond de vijver bij De Grote Pekken. Dode vissen worden zo snel mogelijk verwijderd. Uit voorzorg adviseert het waterschap bewoners om terughoudend te zijn met het water in de vijver en contact met de dode vissen te vermijden. Niet alle vissen vertonen huidafwijkingen.