Voedingcentrum


Nick en Simon vissen naar paling in zomernummer Lekker Belangrijk!!!

In het zomernummer van Lekker Belangrijk!!! reageren soapsterren Sarah Chronis en Levi van Kempen op stellingen in EK-sfeer. Wat vinden zij van een oranje bloemkool? En: Nick en Simon zijn op dit moment de koningen van de palingsound, maar hoe staat het eigenlijk met dat visje waar hun muziek naar vernoemd is? De pophelden gaan op pad met een palingvisser. Lekker Belangrijk!!! wil jongeren prikkelen om na te denken over zaken als dierenwelzijn, voedselkilometers en seizoensgroente.

De Voedingscentrum-campagne âEen kip kan niet kiezen, jij wel!â staat volop in de aandacht. Steeds meer mensen weten dat hun keuzes invloed hebben op mens, dier en milieu. Maar hoe zit het met jongeren? Het Voedingscentrum wil met het magazine âLekker Belangrijk!!!â jongeren meer inzicht geven in de herkomst van eten en drinken.

Het blad verschijnt dit jaar voor de derde keer in een oplage van 650.000 exemplaren. Docenten kunnen het gratis bestellen. Daarnaast zit âLekker Belangrijk!!!â bijgesloten in meerdere jongerenbladen, ligt het in de bibliotheek en bij Jongeren Informatie Punten.

Lekker Belangrijk!!! ook online
Naast het magazine is er een website voor jongeren: www.lekkerbelangrijk.nl. Ook hier komen natuurlijk de eetgewoontes van de sterren aan bod, maar ook eten in andere landen en de voedingswaarde van populaire snacks. Op de site is het magazine ook digitaal door te bladeren. Klik hier om Lekker Belangrijk!!! door te bladeren.

Zie ook:

* Lekker Belangrijk

* Campagne Voedselkwaliteit