CDA

Peter van Heeswijk gast bij opening Pinksterfestival

Op 9 mei was Peter van Heeswijk één van de gasten bij de opening van het eerste Pinksterfestival dat in Amsterdam wordt gehouden.

Het festival, âGet the Spirit!â, vindt plaats van 9 tot 17 mei. Het is een evenement van bezinning, kennismaking, waardering en ontmoeting van alle Amsterdammers met elkaar, over culturele en religieuze grenzen heen. Het is een kleurrijk initiatief van de Amsterdamse kerken. Een week van feest en muziek, ontmoeting, debat en expositie, excursies en vrijwilligerswerk, in alle delen van de stad.

Tijdens de opening sprak Peter van Heeswijk na burgemeester Cohen en historicus James Kennedy. Hij werd geïnterviewd door Age Kramer van de Protestantse kerk Amsterdam. Van Heeswijk gaf aan dat in de samenleving de rol van kerken vaak wordt onderschat en dat de rol van de politiek vaak wordt overschat. De bijdrage van kerken aan de samenleving is enorm. Scheiding van kerk en staat is dan ook vooral institutioneel. Religie is niet iets dat weg is zodra je buiten de voordeur staat.

---