RTL Group

Wie bereikt als eerste de Noordkaap in finale '71 graden Noord' bij RTL 5?

Xander, Dennis en Stijn strijden om trofee

In de finaleaflevering van de spectaculaire RTL 5-serie 71° Noord zijn de Nederlanders in de meerderheid, als Xander de Buisonjé, Dennis van der Geest en Stijn Peeters de laatste etappe richting de Noordkaap inzetten. In Honningsvag worden de finalisten op diverse locaties gedropt, waarbij ze alleen een quadbike, een kaart en een kompas meekrijgen. Daarna volgt een race tegen de klok door de Noorse toendra van Honnigsvag. Onderweg moeten ze een aantal survival-opdrachten uitvoeren: een kampvuur maken, een kano bouwen en een lavo (typisch Noorse tent) opzetten. Al snel blijkt dat Xander niet zo heel handig is, wat bij dit soort opdrachten sterk in zijn nadeel werkt. Stijn beseft dat zijn gestuntel met kaart en kompas hem nu duur kan komen te staan en Dennis komt erachter dat kaartlezen en oriëntatiegevoel geen grote talenten van hem zijn. De twee snelste kandidaten trekken verder richting de Noordkaap, de derde valt onherroepelijk af.

Deze twee overgebleven deelnemers wacht nog een allerlaatste, spectaculaire proef. Wie heeft na weken vol zware opdrachten en het leven in de barre kou nog het meeste energie en motivatie over en komt als eerste aan op het Noordkaapplateau, om daar de 71° Noord-vlag te hijsen? Wie ontvangt de 71° Noord-trofee en mag zich winnaar van de ijskoude race naar de Noordkaap noemen?

Uitzending 71° Noord: donderdag 15 mei, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 5.

Website: 71gradennoord.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl.