TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 09-05-2008

Televisie

TWINZZ LIVE: DE FINALE

Uitzending donderdag 15 mei

Nederland 1- 20.30 uur

TWINZZ LIVE: DE FINALE

Donderdag 15 mei is de spannende ontknoping van TWINZZ LIVE. In deze finale wordt definitief duidelijk uit welke drie tweelingen de band TWINZZ gaat bestaan. Hiervoor zijn nog vijf tweelingen in de race: Joyce & Vivian uit Amersfoort/Nijmegen, Jeffrey & Dennis uit Utrecht, Rick & Bob uit Alkmaar, Daniëlle & Maybritt uit Den Haag en Nina & Laura uit Haarlem.

We zien de tweelingen als duo's optreden, maar ook in verschillende TWINZZ-samenstellingen.

De vijf tweelingen zullen in eerste instantie met een zelfgekozen nummer de jury, maar ook het tweelingvak moeten overtuigen van hun talent, uitstraling en performance. Het repertoire varieert van 'I wanna dance with somebody' van Whitney Houston tot klassiekers van Frank Sinatra. De nummers zijn zorgvuldig uitgekozen; het is immers de laatste kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Daarnaast zien we de deelnemers in verschillende TWINZZ-formaties voor de eerste keer de nieuwe single ten gehore brengen, getiteld: 'De eerste dag van de rest van je leven'. De tekst en muziek van dit up-tempo popnummer zijn geschreven door jurylid/platenproducer Ferdi Bolland.

Niet alleen de jury staat in deze finale voor belangrijke keuzes, ook het tweelingvak speelt een cruciale rol in het bepalen van de winnaars.

Naast al deze spanning en sensatie op de studiovloer, krijgen we een uniek kijkje achter de schermen bij de kandidaten thuis. Onder meer door home video's.

Ook komt in TWINZZ LIVE, DE FINALE het onderdeel 'De Bank' weer terug. Er wordt gepeild hoe de kandidaten over de finale en de concurrentie denken. Met wie willen ze wel óf juist niet in de band?

Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft de afgelopen weken een hechte band opgebouwd met alle tweelingen en leeft enorm met ze mee.