Ingezonden persbericht


DE TUIN DER LUSTEN

Groupe ZUR bouwt aan beeldend theater in Vilsteren

In het ritme van de draaiende wieken van de Vilsterse molen werkt het Franse gezelschap Groupe ZUR aan de laatste voorbereidingen voor een theatervoorstelling op en over het landgoed en het dorp Vilsteren. Grote stalen molens verrijzen in het beukenbos tussen Dalfsen en Ommen. Er verschijnen projecties van historische en nieuwe beelden op bomen en zwevende doeken. Het geluid van de werkende Vilsterse windmolen klinkt in het bos.

Sinds maart werkt het beroemde Franse gezelschap aan deze voorstelling, die vanaf donderdag 15 mei vier dagen lang te zien is tijdens de eerste editie van het theater- en kunstenfestival De Tuin der Lusten, dat zich dit jaar op vier Overijsselse landgoederen afspeelt. Al tijdens het kennismakingsbezoek aan Vilsteren bleek dat het interessant is om een buitenlandse groep te laten kijken naar wat wij denken te kennen en gewoon vinden. De Franse ogen kijken door hun Franse bril en leggen accenten die wij niet meer zien.

Groupe ZUR gebruikt woorden, maar geen tekst en vertelt geen verhaal, maar laat je een verhaal beleven. ZUR maakt haar reputatie van Europees topgezelschap meer dan waar in De Tuin der Lusten.

De voorstellingen zijn te zien in De Tuin der Lusten van 15 t/m 18 mei. Meer informatie en kaarten (¤ 17,50) via http://www.detuinderlusten.nl .

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht