Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst
Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

14 mei 2008

Rotterdam tekent voor versterking mainport en verbetering kwaliteit leefomgeving

Op donderdag 15 mei a.s. wordt om 18.00 uur op het stadhuis van Rotterdam het document 'Visie en Vertrouwen' ondertekend door vertegenwoordigers van natuur- en milieuorganisaties, bedrijfsleven, ministeries, provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam, Stadsregio en Havenbedrijf Rotterdam N.V. Met de ondertekening leggen de organisaties afspraken vast om tijdens de realisatie van de PMR-projecten (Project Mainportontwikkeling Rotterdam), waaronder Maasvlakte 2, gezamenlijk de vinger aan de pols te houden bij de naleving van alle gemaakte afspraken.

Uitgangspunt van de afspraken is versterking van de mainport Rotterdam, met respect voor natuur en milieu en de kwaliteit van de leefomgeving in Rijnmond. Doel is te zorgen dat er niet alleen in de planvorming, maar ook tijdens de aanleg en het vervolgtraject het evenwicht blijft tussen versterking van de economie en het vergroten van de leefbaarheid.

Bij de ondertekening zijn in ieder aanwezig directeur Ellen Verkoelen van de Zuid-Hollandse Milieufederatie, Mike Mannaart van de Stichting Duinbehoud, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wethouder Mark Harbers van de gemeente Rotterdam (Economie, Haven en Milieu), Burgemeester Ivo Opstelten namens de Stadsregio, de heer Erik Van Heijningen als gedeputeerde van de provincie Zuid Holland en directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Niet eerder zijn voor een project van deze schaalgrootte dit soort langlopende afspraken (25 jaar) gemaakt door dergelijke diverse belangenorganisaties.

noot voor de redactie/