Ingezonden persbericht



---





Nederlanders houden van het kleurrijke 'Bollywood'

Het Indiase dans- en zangspektakel Bharati komt terug!

-Amsterdam, 6 maart 2008 - Bharati is een kleurrijke voorstelling vol met dans, muziek en Indiase tradities. De show is groots opgezet en heeft de afgelopen 2 jaar furore gemaakt in heel Europa. Michel Sorbach vertelt een traditioneel liefdesverhaal. Dit leidt de toeschouwer langs opzwepende songs en ritmische dansen, die een combinatie zijn van traditionele Indiase en westerse elementen. In september 2006 werd Bharati geïntroduceerd in Nederland. Vanwege de grote publieke belangstelling keren ze terug in het Nederlandse theater met een vernieuwde show. Bharati is exclusief te zien van 15 tot en met 23 mei in Oss, Den Haag en Maastricht.

Live onstage
Het 10-koppig live orkest bespeelt typische Indiase instrumenten als de sitar, shehnai, santoor, sarangi, bansuri en het harmonium. Het dansensemble bestaat uit 45 van de beste dansers uit India. De muziek is een bewerking van bekende traditionele Indiase en Bollywood songs als Kehna Hi Kya, Bole Chudiyan, Nimbooda en Silsila en wordt in het Hindi gezongen door ruim 5 Indiase zangers en zangeressen. Temperamentvolle massascènes worden afgewisseld met verstilde poëtische momenten. Kleurrijke Indiase kostuums, de betoverende livemuziek en vooral de fenomenale danscapaciteiten van de dansers en danseressen maken deze voorstelling tot een onvergetelijke ervaring. Gedurende de show is er geen bezoeker die de uitnodiging om mee te dansen kan weerstaan.

Het verhaal
Bharati betekent letterlijk 'van India' en vertelt op een muzikale wijze het verhaal over de jonge moderne Siddharta. Hij is geboren in India en opgegroeid in Amerika en wordt verliefd op het mooie en mysterieuze Indiase meisje Bharati dat symbool staat voor India. Zij laat Siddharta kennismaken met het land India en zijn eigen 'roots'. Een reis waarin hij probeert te balanceren tussen traditie en het moderne westerse leven.

Michel Sorbach
De rol van de verteller wordt in ieder land door een nationale bekendheid ingevuld. In Nederland is dat Michel Sorbach, o.a. bekend van zijn rollen in musicals als Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Annie en Alladin. Wereldwijd zijn al een miljoen theaterbezoekers met 'Bharati' op een denkbeeldige reis geweest langs Indiase verborgen schatten en bijzondere culturele rijkdommen.

Bharati is een productie van SOLD OUT Touring, gespecialiseerd in internationale theatershows en muziekproducties.

Bharati is van 15 t/m 23 mei in Nederland.
Meer informatie is ook te vinden op www.bharatitheshow.com.

Speellijst Bharati
Datum Theater Plaats Aanvang Website en reserveren 15 t/m 18 mei De Lievekamp Oss 20.15 uur www.lievekamp.nl 19 mei World Forum Theater Den Haag 20.00 uur www.worldforum.nl 23 mei Theater aan het Vrijthof Maastricht 20.15 uur www.topticketline.nl SOLDOUT

Voor groepen en zakelijke arrangementen bel 010-225 11 99 -www.brockersoldoutentertainment.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bertine Müller, SOLD OUT Amsterdam

Telefoon: 020 - 448 09 31, mobiel: 06 - 14380117, mail: bertine@soldoutamsterdam.nl -----------------------
PERSBERICHTERSBERICHT


---- --