TULIP COMPUTERS

PERSBERICHT

DEVIL AG ZIET AF VAN BEURSGANG
DEVIL ONDERZOEKT FINANCIERINGSALTERNATIEVEN

Doorn/Braunschweig, 15 mei 2008.

Tulip Computers NV (Tulip) heeft op 5 mei 2008 bekend gemaakt haar dochteronderneming Devil AG (Devil), een van de meest vooraanstaande IT distributeurs in Duitsland, naar de beurs in Frankfurt (Duitsland) te willen brengen om haar financiële ambities op korte termijn te kunnen realiseren. De intekeningstermijn sloot op 14 mei 2008. Op basis van de inschrijvingen heeft het management van Devil, in overleg met haar aandeelhouder Tulip Beteiligungs GmbH, echter besloten de beursgang niet door te zetten en op dit moment zich verder te concentreren op andere financieringsalternatieven.

In het huidige moeilijke beursklimaat kon het orderboek niet voldoende worden gevuld. Devil beoogde met de beursgang haar groei te versnellen en specifieke acquisities te doen ter verbreding van de toegevoegde waarde in de distributieketen. De opbrengst van de emissie op basis van het huidige orderboek is - naar de mening van het management van Devil en haar aandeelhouder Tulip Beteiligungs GmbH - niet voldoende om de beoogde doelstellingen van Devil binnen de gestelde kaders en omvang te kunnen realiseren.

In overleg met de begeleidende instelling is geconcludeerd dat het in het belang van Devil is zich
op dit moment te concentreren op het onderzoeken van andere financieringsalternatieven waaronder onderhandse plaatsing van aandelen.

Over Tulip
Tulip investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde segmenten van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Tulip innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op NYSE Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Doorn (Nederland). Tulip heeft meer dan 330 medewerkers, verdeeld over 10 kantoren in 5 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Investor Relations Devil A.G.
Cometis AG
Ulrich Wiehle
Telefoon : +49(0)611-205855-11
Fax : +49(0)611-205855-66
E-mail : ir@devil.de

TULIP COMPUTERS

PERSBERICHT

Tulip Computers N.V.
Directiesecretariaat
Postadres : Postbus 191
3940 AD Doorn

Telefoon : 0343 ­ 529829
b.g.g. 06 15 85 13 26
Fax : 0343 - 529830
E-mail : press@tulip.com
Internet : www.tulip.com


---- --