FNV Sport

Onderzoek naar arbeidsomstandigheden sportbranche

FNV Sport is, samen met de andere sociale partners, momenteel bezig met de voorbereidingen voor het realiseren van een ARBO-catalogus in de sportsector. In deze catalogus willen wij in kaart brengen wat de risico's zijn van het werken in de sportsector, met name voor specifieke beroepen en sportbranches.

Fitness

Één van deze branches is de fitnessbranche. Zo zouden wij graag willen onderzoeken of het werken in deze branche bepaalde risico's met zich meebrengt. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat het jarenlang lesgeven in een fitness-centrum best een aanslag kan zijn op je lichaam. Of wat te denken van de harde muziek in een fitness-centrum. De kans op gehoorschade is volgens wetenschappers dan zeker aanwezig!

Oproep

FNV Sport roept werknemers in de fitness-branche op om ons te laten weten wat JOUW ervaringen zijn met het werken in deze branche. Heb je wel eens last van een blessure? En wat vind je van de vaak harde muziek in een fitnesscentrum? Mail je ervaringen naar of bel 079-3536789. Wij horen graag jouw mening.

Overigens geldt dit niet alleen voor werknemers in de fitnessbranche. We zijn benieuwd naar de mening en ervaringen van álle werknemers in de sportsector. Dus laat het ons weten. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat jouw arbeidsomstandigheden verbeterd worden. 15-05-2008