Deezer tekent Europese overeenkomst met Universal Music

15/05/2008 09:07

PR Newswire

PARIJS, May 15 /PRNewswire/ -- Deezer maakt bekend een 35 landen dekkende overeenkomst te hebben getekend met gigant Universal Music. Hiermee wordt de eerste Franse website voor muziek op aanvraag internationaal, en zet zichzelf zo neer als belangrijke speler in de veranderende muziekindustrie.

De overeenkomst met Universal Music is bedoeld om toegang te verlenen tot een collectie van bijna één miljoen extra nummers zodat alle gebruikers van Deezer met één muisklik al hun favoriete artiesten kunnen beluisteren: Amy Winehouse, Portishead, Kanye West, Ayo, Renan Luce, Vanessa Paradis, Alain Bashung, Rachid Taha, U2... Vertaald in meer dan 20 talen en met dagelijks één miljoen bezoekers vanuit de hele wereld is Deezer nu de onbetwiste leider. Tegemoet blijven komen aan de verwachtingen van haar trouwe Deezernauten, ervoor zorgen dat het muzikale aanbod zich blijft ontwikkelen, zich openstellen voor andere markten: dit zijn op dit moment Deezers ambities. Deze aanpak past perfect bij hun strategie van ontwikkeling.

De oprichters van Deezer, Jonathan Benassaya en Daniel Marhely zeggen: "Wij zijn erg blij deze overeenkomst met Universal Music, waar we zo naar uitgekeken hebben, officieel te kunnen aankondigen. De gehele markt heeft in de gaten dat er een muzikale revolutie aan de gang is. Deze unieke overeenkomst laat wederom zien dat er positieve oplossingen en benaderingen zijn voor het inspelen op een nieuwe samenstelling van de markt; een samenstelling op basis van gratis en legale toegang tot muziek. Deezer is vastberaden om effectief gehoor te geven aan de nieuwe realiteit door Deezernauten in de hele wereld toegang te bieden tot een complete wereld van muziek, voor het luisteren naar, delen van of voor informatie over muziek."

"We zijn erg alert op nieuwe manieren om muziek te gebruiken. Muziekdiensten gefinancierd door reclame zijn onderdeel van dergelijke nieuwe manieren waarmee meer mensen artiesten en hun muziek kunnen ontdekken en waarbij de rechten van de muzikant en de producer beschermd worden," verklaart Pascal Negre, voorzitter van Universal Music France.

Over Deezer:

Deezer.com is de eerste website voor muziek op aanvraag met onbeperkte toegang tot gratis legale muziek.

Dankzij een collectie van 2,5 miljoen nummers en toegang tot thematische internetradiostations (Rock, Jazz, Hip-Hop, Elektro...) kunnen Deezernauten volop luisteren naar hun favoriete artiesten en hun eigen afspeellijsten samenstellen. Dankzij het community-netwerk kunnen gebruikers hun muzikale smaak en stemmingen uitwisselen.

De site, welke in juni 2006 in Frankrijk door Daniel Marhely en Jonathan Benassaya werd gebouwd en welke is vertaald naar 20 talen, heeft op dit moment meer dan 2 miljoen leden. De lezers van 01Net kozen Deezer als de meest innovatieve website van 2007, waarbij Facebook en Dailymotion het moesten afleggen. Deezer ontving ook een 2008 Red Herring: een lijst van de 100 meest innovatieve Europese beginnende sites.

Deezer perscontacten Sophie Samama, tel. +33-1-55-80-69-02, GSM +33-6-71-50-62-01, fax +33-1-55-80-69-01, ss@deezer.com; Universal Music France: Agence Alchimia, Ouisa Rahab-Guez / Ingrid Bregeon-Fall, tel. +33-1-44-70-90-72, org@alchimia-communication.fr / ibf@alchimia-communication.fr






-