Ingezonden persbericht

Aon Consulting's Pension Services behaalt certificering SAS 70 type II

Rotterdam, 15 mei 2008 - De dienstverlening van de afdeling Pension Services van Aon Consulting's Actuarial Services heeft een SAS 70 type II certificering gekregen. Pension Services voldoet hiermee aan de normen die internationaal aan proces- en risicobeheersing worden gesteld. Met het behalen van deze verklaring waarborgt Pension Services de kwaliteit van haar service en wordt de dienstverlening nog transparanter gemaakt.

Aon was al gecertificeerd met SAS 70 type I, welke de interne beheersmaatregelen van Pension Services beschrijft en door een onafhankelijke accountant zijn getoetst op het bestaan en de naleving daarvan. Een SAS 70 type II verklaring geeft een grondig en objectief oordeel over de langdurige en effectieve werking van de interne beheersmaatregelen. Hierbij wordt gedurende een periode van minimaal zes maanden getoetst of alle processen en beheersmaatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

"Onze SAS 70 type II verklaring bevestigt dat we met onze dienstverlening door adequate en beheersbare processen kwaliteit leveren," aldus Rajish Sagoenie, Executive Director van Aon Consulting's Actuarial Services. Pension Services valt onder Actuarial Services van Aon Consulting en is gespecialiseerd in het uitvoeren van de pensioenadministratie voor pensioenfondsen. Belangrijk hierbij is dat Pension Services in haar processen niet alleen de administratieve diensten heeft opgenomen, maar ook de ondersteunende geautomatiseerde systemen.

Klantvoordeel
Het behalen van de verklaring betekent niet alleen een voordeel voor Aon, maar ook voor haar klanten. Het SAS 70 rapport stelt een accountant van de uitbestedende organisatie in staat om, op basis van de dossiers die in het kader van SAS 70 zijn opgesteld en die door Pension Services en de externe accountant zijn beoordeeld, een verantwoord oordeel te vormen. Hierdoor kan een algemene toetsing (onder meer in het kader van het jaarwerk) achterwege blijven. De accountantscontrole van de jaarrekening van de pensioenfondsen kan daardoor sneller en goedkoper.

Sagoenie wijst ook op de specifieke voordelen voor de pensioenbranche. "Conform wettelijke bepalingen binnen de Pensioenwet moeten pensioenfondsen bepaalde eisen stellen aan de pensioenuitvoerders en ook controleren dat deze eisen worden nagekomen. Door onder de vlag van SAS 70 type II te werken, geef je als uitvoeringsorganisatie aan dat je deze kwaliteitsnormen niet alleen nastreeft maar ook nog kunt waarmaken. De klant heeft daarmee een waarborg dat haar activiteiten aan een volwaardige pensioenuitvoerder zijn dan wel kunnen worden uitbesteed."

SAS 70
SAS 70 (Statement on Auditing Standards number 70, Service Organisations) is ontwikkeld door het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), de Amerikaanse beroepsorganisatie van accountants. Het is een internationaal erkende auditing standaard en wordt steeds meer beschouwd als een kwaliteitskeurmerk. In het SAS 70 rapport staat beschreven hoe de interne beheersmaatregelen van een dienstverlenende organisatie zijn opgezet alsmede hoe geaudit wordt om de toereikendheid van de maatregelen te beoordelen en om de feitelijke werking vast te stellen.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 36.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Meer informatie: http://www.aon.nl