ARCADIS breidt uit in België

15/05/2008 08:04

PR Newswire

ARNHEM, Nederland, May 15 /PRNewswire/ -- ARCADIS, de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat in België het ingenieursbureau Luc Van de Sype bvba (VDS) is overgenomen. VDS, gevestigd te Haaltert in Vlaanderen is vooral gespecialiseerd in infrastructuurprojecten, heeft 35 medewerkers en een omzet van EUR 3,5 miljoen. Verdere financiële gegevens zijn niet bekend gemaakt.

VDS, opgericht in 1974 door ingenieur Luc Van de Sype, is actief op vier gebieden: infrastructuur, hydraulica, ruimtelijke planning en mobiliteit. Het bedrijf richt zich in hoofdzaak op de publieke sector (gemeenten, steden, provincies) en onder meer Aquafin - het waterbedrijf van de Vlaamse overheid.

"VDS sluit goed aan bij de activiteiten van ARCADIS in België", aldus Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS. "De overname is een prima stap om onze positie op de Belgische markt verder te versterken: we krijgen een vestiging in een regio waar ARCADIS tot nu toe beperkt aanwezig was, en we halen specialisten in huis met een voortreffelijke reputatie. Bovendien heeft VDS uitstekende contacten met de lokale overheden, waarmee we ook voor onze andere diensten voordeel kunnen behalen."

"De transactie geeft onze medewerkers mooie perspectieven", zegt Luc Van de Sype, oprichter en zaakvoerder van VDS. "ARCADIS is een sterke, solide groep die reële groeikansen biedt aan ons personeel. Onze eigen expertise sluit perfect aan bij ARCADIS en het multidisciplinaire en internationale karakter is een extra troef. Ook onze klanten zullen aanzienlijk voordeel halen uit de gebundelde kennis die we voortaan zullen aanreiken."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerpen, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 13.500 mensen en EUR 1,5 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt. http://www.arcadis-global.nl.

PRN NLD

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Slooten, ARCADIS NV tel: +31(0)26-3778604, e-mail: j.slooten@arcadis.nl






-