Ingezonden persbericht


Persbericht

BBeyond komt met internationaal bedrijfsnetwerk voor MKB

Hoofddorp, 15 mei -- BBeyond introduceert Business Connect voor het koppelen van hoofdkantoren en vestigingen buiten de landsgrenzen. Binnen Nederland was het creëren van een kostenefficiënt bedrijfsnetwerk (IP-VPN) al mogelijk. BBeyond biedt het MKB vanaf nu ook de kans om buitenlandse vestigingen te verbinden via een veilig en betrouwbaar netwerk. Business Connect is er in 193 landen, tegen een aantrekkelijke prijs.

Grote en kleinere organisaties breiden zich steeds verder uit over de landsgrenzen. In 2005 liet een onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken al zien dat bijna één op de tien MKB-bedrijven veelvuldig met partners in het buitenland werkt. Voor deze samenwerkingen over de grens zijn breedbandverbindingen nodig.

'Steeds meer MKB-bedrijven werken internationaal en hebben hiervoor snelle en beveiligde verbindingen nodig tussen vestigingen in verschillende landen. Wij leveren die nu. In Nederland bieden we dit soort oplossingen, zowel over DSL als over glasvezel, al jaren voor het MKB. Dat we nu ook het MKB internationaal voorzien van connectiviteit is voor ons een logische volgende stap,' zegt Niels van der Tang, productmanager bij BBeyond.

Business Connect verbindt vestigingen zodat er een communicatienetwerk (Virtueel Privé Netwerk) ontstaat dat volledig afgeschermd is van andere gebruikers. Op dit netwerk kan een onbeperkt aantal gebruikers of vestigingen in binnen- en buitenland veilig werken. Dit komt door de toepassing van MPLS en ethernet technologieën.

Over BBeyond

BBeyond is gespecialiseerd in het leveren van breedbanddiensten aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt ADSLâ¤' en SDSL- en glasvezeldiensten, maakt koppeling tussen verschillende bedrijfsvestigingen mogelijk en verbindt thuiswerkers. Daarnaast biedt de service provider aanvullende diensten zoals telefonie, webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. De service provider is een dochteronderneming van BBned en maakt gebruik van dit netwerk. BBeyond is opgericht in maart 2001 en gevestigd in Hoofddorp. Telecom Italia is eigenaar van BBeyond.


---

Perscontact:

Hilda Koenes

BBeyond

tel: 023 707 4329

mailto:hilda.koenes@bbned.nl

Esther Groot/Leoni Janssen

Edelman

tel: 020 301 09 80

mailto:Esther.groot@edelman.com