Ingezonden persbericht


Hype Grand Theft Auto IV walhalla voor spammers

Trend Micro signaleert gigantische spamtoename omtrent nieuwe videogame

Hilversum, 15 mei 2008 De nationale nieuwsbulletins openden er massaal mee en media plaatsten artikel na artikel. De wereldwijde lancering van Grand Theft Auto IV (GTA IV), de meest verwachte videogame van het jaar, zal niemand zijn ontgaan. Dat geldt ook voor spammers, die in de weken voor de introductie nieuwsgierige gamers massaal bestookten met spammails. Trend Micro signaleerde een piek in de hoeveelheid spammails in aanloop naar de langverwachte lancering. In de meeste berichten werd gameliefhebbers gevraagd om hun e-mailadres achter te laten. In ruil daarvoor beloofden de spammers een gratis versie van de game. Niets was minder waar, want de spammers gebruikten de e-mailadressen vervolgens voor het versturen van nog meer spam.

De antispamfilters van Trend Micro maakten in de weken voorafgaand aan de lancering overuren. Gebruikers van de antispamtechnologie van dit bedrijf konden echter rekenen op maximale bescherming. Zelfs de allernieuwsgierigste gamers de groep waar de spammers zich voornamelijk op richtten waren perfect beschermd tegen de GTA IV-spam. Volgens Trend Micro is de massaliteit van spam rondom deze introductie uniek. Toen vorig jaar Halo 3, een andere zeer populaire game, in de winkels kwam, waren er veel minder beveiligingsincidenten.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro, toonaangevend op het gebied van internet-content-beveiliging, richt zich op het beveiligen van de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Als pioneer en industrieleider ontwikkelt Trend Micro technologie om operationele continuiteit, persoonlijke informatie en eigendommen te beveiligen tegen malware, spam, datalekken en de laatste webbedreigingen. Zij flexibele oplossingen worden 24/7 ondersteund door beveiligingexperts over de hele wereld. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio, biedt oplossingen die worden verkocht via business partners over de gehele wereld.

Voor meer informatie en het opvragen van beeldmateriaal of testproducten:

Trend Micro

Mireille Boetje

Telefoon: +31 30 210 63 33

E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Anja Breunis / Kirsten van de Groep

Tel.: 030 6565 070

E-mail: trendmicro@lvtpr.nl