Landschap Noord-Holland


Castricum, 15 mei 2008

Waterbeestjes vangen en experimenten doen bij Jeugdclub De Waterratten

Landschap Noord-Holland is gestart met Jeugdclub De Waterratten in het Ilperveld bij Landsmeer. Er kunnen nog meer coole jongens en meiden van 8 tot 14 jaar meedoen. Je bent welkom op de volgende middag speciaal voor jullie op woensdag 28 mei van 13.30-15.30 uur.

Wat gaan we doen?
We varen met fluisterbootjes of we nemen de excursieboot erbij. Enne, heb jij weleens over water gelopen? We vangen waterbeestje, zoeken ze op de zoekkaart en doen experimenten met 'zuur' water. En er zijn ook zeldzame vogels te zien die nu pulletjes hebben. Geef je snel op als lid van club of kom een keertje proberen of je het wel 'cool' genoeg vindt.

Wanneer komen de Waterratten bij elkaar?
Jeugdclub De Waterratten komt 1x per maand bij elkaar op woensdag van 13.30-15.30 uur op. Meld je vandaag nog aan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50 per keer. Als je een strippenkaart koopt kun je voor ¤ 17,50 alle zeven keer meedoen. Elke middag kunnen er tegen betaling drie volwassenen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Het Bezoekerscentrum Ilperveld staat aan de Kanaaldijk 32a in Landsmeer, langs het Noordhollandsch Kanaal tegenover Watergang. Meer informatie www.landschapnoordholland.nl. Alle excursies staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor de pers: