Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, donderdag 15 mei 2008

Drie gelukkige prijswinnaars van een ballonvaart boven Den Haag

In december 2007 hebben ruim honderd Hagenaars een internetenquête over de toekomst van Binckhorst ingevuld. De inbreng uit de enquête is van grote betekenis voor de verdere uitwerking van het concept masterplan Nieuw Binckhorst. De inzenders van de enquête maakten kans op een ballonvaart boven Den Haag voor twee personen.

Door een notaris zijn drie namen uit de inzendingen getrokken. De heren Hadaui, Klapwijk en Bovendeur zijn de gelukkige prijswinnaars van de ballonvaart. Onlangs is de cheque voor de ballonvaart uitgereikt door Dick van der Harst, directeur Gebiedsonderneming Binckhorst i.o.

Samenspraak
De internetenquête is één van de samenspraakactiviteiten voor de herontwikkeling van Binckhorst. Met samenspraak wil de projectorganisatie Binckhorst gevoelens en meningen leren kennen van bewoners, ondernemers, deskundigen en natuurlijk Hagenaars. Naast de internetenquête is er een tweetal samenspraakbijeenkomsten georganiseerd. Het samenspraaktraject heeft goede ideeën, kritische punten en suggesties opgeleverd. Kortom, waardevolle informatie voor de projectorganisatie van Binckhorst. Belangrijkste punten die naar voren kwamen waren onder andere: het behoud van karakteristieke gebouwen, toevoegen van sportvoorzieningen en een milieuvriendelijke manier om het gebied te ontwikkelen. Ook de aanleg van het park blijkt een belangrijk element dat zo snel mogelijk moet worden aangelegd. Deze uitkomsten van de internetenquête komen overeen met de uitkomsten uit de bijeenkomsten
-expertdebat 18 december en samenspraakbijeenkomst 19 december- die eind vorig jaar zijn georganiseerd. De volledige uitkomsten en rapportage van de samenspraakbijeenkomsten en de internetenquête zijn te vinden op www.wereldstadaanzee.nl.

Samenspraak: een continue proces
Het samenspraaktraject eind vorig jaar is geen éénmalige actie geweest. Al vanaf de eerste gedachten over de toekomstige ontwikkelingen binnen Binckhorst zijn bewoners, ondernemers en omwonenden geïnformeerd over en betrokken bij de ideevorming. Ook de komende jaren blijft de projectorganisatie nauw contact onderhouden met alle belanghebbenden. Hiervoor is onder andere recent een klankbordgroep opgericht die is samengesteld uit bewoners, ondernemers, eigenaren en gebruikers uit de Binckhorst en experts op het gebied stedenbouw, architectuur, vervoer, detailhandel, recreatie, sport, duurzaamheid en innovatie.

De herontwikkeling van Binckhorst is een samenwerking tussen gemeente Den Haag, Rabo Bouwfonds en BPF Bouwinvest.

Bijschrift foto: Overhandiging cheque aan de heer Ali Al Hadaui door Dick van der Harst

Noot voor de redactie,

Gemeente Den Haag