Ingezonden persbericht

T-Systems opent nieuwe vestiging in Den Haag

Vianen, 15 mei 2008 - ICT-dienstverlener T-Systems opent per juli 2008 een nieuwe vestiging aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Het besluit om ook een vestiging in Den Haag te openen is het gevolg van een aantal uitbestedingscontracten dat T-Systems recentelijk sloot met onder andere Shell, T-Mobile en het door deze onderneming recent overgenomen Orange. Met het sluiten van de contracten neemt T-Systems ook personeel van zijn contractpartners over. Al deze organisaties zijn gevestigd in de regio Den Haag. Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Vianen en de vestigingen in Heerlen en Lelystad is Den Haag de vierde locatie voor T-Systems in Nederland.

Jan Wisse, algemeen directeur van T-Systems Nederland: "Den Haag wordt voor ons een belangrijke vestiging met in de komende herfst bijna 400 werkplekken dichtbij onze klanten. Verder voorkomen we met deze vestiging dat onze nieuwe medewerkers moeten verhuizen. Bovendien is Den Haag een prima uitvalsbasis voor samenwerking met de overheid - denk hierbij aan activiteiten rond het kilometerheffinginitiatief." Voor de Duitse variant daarvan heeft T-Systems de ICT-oplossingen geleverd. Het bedrijf is ook medeverantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving van het Duitse tolheffingsysteem voor vrachtwagens; Toll Collect.

Henk Kool, wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Den Haag, is blij met de komst van T-Systems naar de stad: "De komst van T-Systems is een geweldige opsteker voor Den Haag. T-Systems zet Den Haag nog meer op de kaart als ICT-stad. Ik wil ook graag met het bedrijf in overleg om te zorgen dat er voldoende en goed gekwalificeerd personeel beschikbaar blijft."

Over T-Systems
T-Systems is een dochteronderneming van Deutsche Telekom, die zich specifiek richt op de zakelijke markt. Meer dan 160.000 ondernemingen en overheidsinstellingen maken gebruik van T-Systems als provider voor netwerkcentrische ICT-diensten - uiteenlopend van het beheer van datacentra of wereldwijde internetprotocol-diensten tot en met de ontwikkeling en het beheer van applicaties. Met vestigingen in meer dan 20 landen is T-Systems een erkende dienstverlener voor wereldwijde bedrijfsactiviteiten van Europese concerns. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt am Main in Duitsland en is actief in alle industrietakken. Met ongeveer 56.500 werknemers behaalde T-Systems in 2007 een omzet van 12 miljard euro. T-Systems is in Nederland actief op de markt sinds de oprichting van de onderneming in 2001 en richt zich hoofdzakelijk op klanten in de telecommunicatie, de verwerkende industrie, financiële dienstverlening, handel, transport en logistiek.