GroenLinks Rotterdam
GroenLinks wil vijf fietssnelwegen in Stadsregio

Rotterdam, 15 mei 2008

De GroenLinks-fracties van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, Barendrecht en Spijkenisse willen dat er vijf fietssnelwegen komen die de verschillende gemeenten in de Stadsregio met elkaar verbinden. Ook willen de GroenLinks-fracties gratis bewaakte fietsenstallingen bij alle stations en de mogelijkheid om de fiets mee te kunnen nemen in de metro. Ze presenteren de plannen zaterdag 17 mei tijdens een fietsestafette die alle gemeenten van de Stadsregio aandoet.

Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte denkt dat er met de GroenLinks-plannen meer mensen gaan fietsen. 'Als je het reizen per fiets sneller maakt en het parkeren makkelijker, dan zullen meer mensen op de fiets naar school of naar het werk gaan. Dat is mooi, want fietsen heeft veel voordelen. Fietsen is fijn, het is goed voor de gezondheid en het levert een enorme CO2-besparing op.'

Fietssnelwegen zijn brede fietspaden die ongelijkvloers door het andere verkeer worden gekruist. GroenLinks wil fietssnelwegen aanleggen op de trajecten Rotterdam - Schiedam - Vlaardingen, Rotterdam - Hoogvliet - Spijkenisse, Rotterdam - Capelle - Krimpen, Rotterdam - Barendrecht en Rotterdam - Alexanderpolder - Nieuwerkerk. De regionale GroenLinks-fracties presenteren de plannen zaterdag tijdens de fietsestafette aan de gemeentelijke wethouders en het dagelijks bestuur van de Stadsregio.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207