Ingezonden persbericht

Op 14 mei vond, in het Provinciehuis van Brabant in 's-Hertogenbosch, de Jong Ondernemen-finale 'Het beste MBO- en het beste HBO-studentenbedrijf van het studiejaar 2007-2008' plaats. Het winnende MBO-studentenbedrijf is Simple van het Sint Lucas College in Boxtel. Van de HBO-studentenbedrijven scoorde StowIt! van de Hogeschool Zeeland in Vlissingen de meeste punten

Simple (www.simple-minded.nl)
Simple introduceert de IZI; een binnentas waarmee binnen één handomdraai en geordend de inhoud van de éne tas naar de andere tas kan worden verhuisd. De MBO-Jury, bestaande uit Renee Bergkamp (Ministerie van Economische Zaken), Hans van Gastel (MN Services), Gerard Ensink (DSM) en Jacqueline van Zwol (ABN-AMRO), noemde het product een 'super initiatief' en heel vrouwelijk' en het team, bestaande uit negen dames, 'perfectionistisch' en 'een goede club met een gezond verstand'.

StowIt! (www.stowit.nl)
Het studentenbedrijf StowIt! brengt een opbergtas voor onder de douche die met zuignappen gemakkelijk aan de muur te bevestigen is. Doordat er in de bodem van de tas gaatjes zijn gemaakt, loopt de tas niet vol met douchewater. De HBO-jury bestaande uit Erik van Engelen (Essent), Patrick Jussen (Deloitte) en Joyce Sylvester (PvdA) zag in de douchetas een zeer gedegen marketingconcept en vond het studentenbedrijf over de gehele linie sterk ondernemerschap uitstralen.

Overige winnaars
In totaal deden er zes HBO- en zeven MBO-studentenbedrijven mee. De tweede en derde plaats van de HBO competitie 2007/2008 worden ingenomen door, respectievelijk, Home of the Whoe (www.hotw.nl) Alumni (www.alumnisc.nl). In de MBO-competitie eindigde studentenbedrijf Imprezz (www.imprezz.net) als derde en Rollor (www.rollor.biz) als tweede.

Evenement
Aan het einde van zijn welkomstwoord, introduceerde Han de Ruiter, voorzitter van Jong Ondernemen, de nieuwe huisstijl van Jong Ondernemen. Tom van 't Hek trad op als dagvoorzitter en kondigde, onder andere, Annemarie Moons (provincie Noord Brabant), Bernard Wientjes (VNO-NCW) en Leen Zevenbergen (auteur en ondernemer) als sprekers aan. Optredens van Richard de Hoop en de rapband Paradize maakten het evenement compleet.

Prijzen
StowIt! vertegenwoordigt Nederland eind juni bij de Europese finale voor HBO-studentenbedrijven in Brussel. Simple vertrekt in juli naar de Europese MBO-finale in Stockholm. Daarnaast ontvingen de winnende finalisten een cheque en een wisselbeker en kregen alle deelnemers een medaille.



Ingezonden persbericht