Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vacansoleil's nieuwe Waikiki stacaravan zorgt voor meer boekingen

Eindhoven, 15 mei 2008 - Vacansoleil, marktleider in luxe kampeervakanties, heeft met het nieuwe type stacaravan Waikiki een ongekend succes. De keuze voor een stacaravan met drie slaapkamers heeft geleid tot een stijging van 15% in de boekingen.

Vacansoleil Campinig Holidays heeft met ingang van het seizoen 2008 gekozen voor een uitbreiding van het aantal stacaravan types. Naast de bestaande types Fiji, Bali en Tahiti (variërend in grootte en prijs) met twee slaapkamers introduceerde Vacansoleil het type Waikiki als vierde stacaravan type. De Waikiki biedt zes volwaardige slaapplaatsen, verdeeld over drie slaapkamers. Vacansoleil kwam hiermee tegemoet aan de wens van veel klanten om naast de ouders-slaapkamer over twee aparte kamers voor hun zonen en dochters te kunnen beschikken.

Sinds de introductie is er veel vraag naar de Waikiki, vooral in het voorseizoen. Het type werd vaak als eerste geboekt op diverse campings, wat heeft geleid tot een 15% hogere bezettingsgraad.

Van het totaal aantal stacaravans is momenteel circa 7% van het type Waikiki. Het is het grootste type in het Vacansoleil programma met een afmeting van 8x4 meter. Naast drie slaapkamers beschikt de Waikiki over o.a. een keuken met magnetron en een grote koelkast met vriesvak. De meeste zijn tevens uitgerust met een airco en een veranda of terras.

Vacansoleil verwacht dat de trend naar grotere en luxere stacaravans de komende jaren zal toenemen. Veel campings zijn benaderd om in te spelen op deze trend en meer Waikiki stacaravans aan te bieden.

Over Vacansoleil:

Vacansoleil Camping Holidays is in de Benelux en Denemarken marktleider op het gebied van luxe campingvakanties. In 2007 boekte Vacansoleil ruim 110.000 luxe kampeervakanties en is daarmee goed voor een marktaandeel van 23%. Vacansoleil biedt ruim 300 campings in 15 landen. Kijk voor meer informatie op www.vacansoleil.nl.

EINDE BERICHT