Ingezonden persbericht

Rotterdam, 15 mei 2008

PvdA blij met komst Wensen en Grenzen

In 2008 gaan tien basisscholen en vier VMBO scholen van start met Wensen en Grenzen. Wensen en Grenzen is een voorlichtingsprogramma over seksualiteit en relaties. Het unieke aan Wensen en Grenzen is de ondersteuning en begeleiding van de GGD om op scholen het thema relationele en seksuele vorming in de lessen onder de aandacht te brengen. Het programma loopt in ieder geval tot en met 2010.

"Ik ben hier echt heel blij mee," zegt Fatima Talbi, PvdA gemeenteraadslid. De PvdA is al heel lang bezig dit programma in Rotterdam onder de aandacht te brengen. Vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling wilde de PvdA zelfs een motie in te dienen om het stadsbestuur te dwingen het onderwijsprogramma ook in Rotterdam te gaan gebruiken. Na een toezegging van het college werd de motie ingetrokken. Vandaag is de wethouder zijn toezegging nagekomen.

Talbi: "Het is goed heel vroeg te beginnen met praten over dit onderwerp. Het moet voor kinderen normaal worden om op een normale manier over seks en relaties te praten en na te denken. Kinderen komen toch wel in aanraking met seks of we dat nou willen of niet. In videoclips bijvoorbeeld worden vrouwen vaak alleen als lustobject neergezet. Kinderen moeten worden bijgebracht dat dit een vertekend beeld van de werkelijkheid is, dat helpt excessen zoals breezerseks voorkomen."

De PvdA is blij dat de financiën van dit programma nu goed worden geregeld, zodat de projectorganisaties zich alleen bezig hoeft te houden met de uitvoering.