Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
15 mei 2008

Persbericht

Gemeenten soepeler voor herintreders

Tot nog toe kregen maar weinig werkzoekenden zonder uitkering (herintreders) gemeentelijke ondersteuning bij het vinden van een baan. De gemeente hielp alleen mensen die geen zogenaamde 'startkwalificatie' hadden én van wie het gezinsinkomen niet boven de 120% van het minimumloon uitkwam. De hulp die we hier bedoelen kan bestaan uit bijvoorbeeld: sollicitatietraining, sociaal-medisch of psychologisch onderzoek en scholing. Burgemeester en Wethouders van Oost Gelre, Berkelland en Winterswijk hebben nu besloten de mogelijkheden met onmiddellijke ingang te verruimen.

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), dat samen met ambtenaren van de drie gemeenten in het Werkplein Oost Achterhoek in Winterswijk zit, constateerde dat een aantal mensen tussen wal en schip valt. Mensen die graag aan het werk willen maar die al een tijdje uit het arbeidsproces zijn, hebben een opstapje nodig om weer mee te kunnen komen. Het CWI kan hen niet bemiddelen omdat zij minder aantrekkelijk zijn voor werkgevers door gebrek aan ervaring of een verouderde opleiding. Met training en opleiding zijn deze werkzoekenden vaak wel al flink geholpen.

De gemeenten gebruiken een speciaal budget dat zij in hoofdzaak inzetten voor mensen met een bijstandsuitkering of mensen zonder uitkering of met een nabestaandenpensioen. Om meer potentiële werknemers geschikt te maken voor de arbeidsmarkt en beter aan de grote vraag van werkgevers te kunnen voldoen, is het beleid nu verruimd. Het geld kan meteen worden besteed aan alle herintreders die een steuntje in de rug nodig hebben.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het Werkplein Oost Achterhoek, Burgemeester Bosmastraat 7 in Winterswijk, tel. 0543-545 545.

Einde persbericht


---