Gemeente Rotterdam

Steeds meer stageplaatsen en banen op Zuid

Steeds meer bedrijven op Rotterdam Zuid zetten zich in om de economische positie op de zuidelijke stadsoever te verstevigen. Bedrijven die een half jaar geleden tekenden voor het Netwerk Pact op Zuid melden nu al hun eerste resultaten. De Rabobank en de Kamer van Koophandel hebben de afgelopen maanden projecten als Ondernemen op Zuid en Creativity meets Business gesponsord. Ahoy heeft voorbereidingen getroffen voor een leerwerkbedrijf. Stadion Feijenoord is gestart met een opleidingstraject voor 15 beveiligers.

Woensdag 14 mei sloten McDonalds Rotterdam-Zuid, Hunter Douglas en ondernemersvereniging Stadionweg zich bij het Pact op Zuid aan.

Grote bedrijven kijken bij het vervullen naar vacatures vooral naar inwoners van Zuid en realiseren extra stageplaatsen. Ook sponsoren zij evenementen voor bedrijven, maar ook sportverenigingen. Wethouder Dominic Schrijer: "Voor een blijvende verbetering op Zuid hebben we de steun van marktpartijen hard nodig. Om stageplaatsen en banen te realiseren, maar ook bij activiteiten die bijvoorbeeld startende bedrijven verder helpen."

Voortvarende start

De Rabobank en de Kamer van Koophandel hebben zich de afgelopen maanden als sponsor met menskracht en financiële middelen ingezet voor projecten als Ondernemen op Zuid en Creativity meets Business. Ondernemers op Zuid is een ondernemerscompetitie waarbij starters op Zuid begeleid worden van idee tot ondernemersplan. Creativity meets Business is een evenement in de Creative Factory waarbij de creatieve sector zich presenteert aan de traditionele zakenmarkt.

Ahoy bereidt een leerwerkbedrijf voor waarbij 15 mbo-scholieren een evenementenbureau gaan runnen binnen Ahoy. Stadion Feijenoord is met hulp van werkgeverspunt DAAD gestart met een traject waarbij 15 kandidaten met weinig kansen op de arbeidsmarkt worden opgeleid tot beveiligers.

Economische impuls voor Zuid

Om te voorkomen dat de middeninkomens Zuid de rug toe keren en om de tevredenheid onder zittende bewoners te vergroten is het belangrijk dat de economie van Rotterdam-Zuid een flinke impuls krijgt. Het afgelopen jaar zijn een economische visie en een uitvoeringsprogramma gemaakt voor het Pact op Zuid. Hierin staat dat het Pact op Zuid investeert in kansrijke clusters, ondernemerschap en het economische potentieel van jongeren. Het Pact op Zuid kan dat echter niet alleen. Daarom is het bedrijfsleven op Zuid betrokken bij de ontwikkeling van Zuid. Met de nieuwe partners zijn eveneens afspraken gemaakt over hun inzet op Zuid. De bijdrage varieert van het beschikbaar stellen van extra stageplaatsen, het vervullen van vacatures met werkgeverspunt DAAD tot en met het leveren van financiële bijdragen aan sportverenigingen.

Pact op Zuid

Rotterdam-Zuid heeft een jonge, ondernemende bevolking, veel groen en veel ruimte. Daarmee heeft het volop kansen en mogelijkheden om uit te groeien tot een plek waar iedereen met plezier woont, werkt en naar school gaat. De gemeente, deelgemeenten en woningcorporaties investeren samen in het Pact op Zuid om die kansen werkelijkheid te laten worden.

noot voor de redactie/