Ingezonden persbericht


Den Haag, 15 mei 2008

Rode Kruis hulpverleners arriveren in rampgebied China Terwijl rescueteams zoeken naar overlevenden in de puinhopen, bieden honderden lokale Rode Kruis hulpverleners noodhulp aan overlevenden van de aardbeving in Sichuan. Daarnaast is ook een Nederlandse hulpverlener van het Rode Kruis in het getroffen gebied aangekomen om hulp te verlenen.

Meer dan 80 procent van de huizen in het gebied is vernietigd en er zijn duizenden mensen ontheemd. Waar overlevenden behoefte aan hebben is de noodhulp die het Rode Kruis levert: tenten, dekens, water en voedsel. Vanuit Chengdu worden alle hulpgoederen per truck verspreid naar de getroffen gebieden. Daarnaast zijn er twee medische teams gearriveerd die hulp verlenen. Hiermee hoopt het Rode Kruis zo'n 200.000 mensen te bereiken.

Ruim 19.000 mensen zijn overleden en tienduizenden worden vermist. Vermoedelijk liggen nog 26.000 mensen onder het puin. De veronderstelling is dat het aantal overledenen nog verder stal stijgen. Deze aardbeving is de ergste sinds 30 jaar die China heeft bereikt.

----------